Kampanya Kapatıldı

İŞSİZLİK HEPİMİZİN SORUNU!

Bu kampanya 34 destekçiye ulaştı

Merhaba adım Buket

Atatürk Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldum. Bir senedir iş arıyorum. NTV ve TV8 de staj yaptım. şimdi kapılarından içeri giremiyorum. Bu işi seviyorum. Medya sektöründe olmayı fakat Türkiye de medya sektörü bambaşka bir hal almış durumda.. Herkes kendi tanıdığını bir yerlere getiriyor. Bu medya değil aslında Türkiye de ki genel problem.. Durum böyle olunca da benim bir senedir çalmadığım kapı kalmadı. Medya sektörünü geçtim diğer sektörlerde de iş bulamıyorum. Kime mail atsam gelen cevaplar "AMA" ile başlıyor. Yardım etmek isteriz ama alım yok.. Ama ben de çıkıcam.. Ama medya sektörü kısır döngüye girdi bizim de yapacağımız bir şey yok..Ama alım yapmıyoruz , insan çıkarıyoruz.. Peki biz yeni mezunlar ne yapacak? kim elimizden tutacak? kim iş verecek? soruyorum!! Ben ve benim gibi nice işsiz arkadaşlarım var. Biz ne zaman hayata atılıp kendi paramızı kazanıp evlenip yuva kuracağız nasıl? 30 yaşına gelip hala babamızdan harçlık alıp bu hayattan nasıl beklenti içine girelim? nasıl umutla bakalım geleceğe soruyorum? Biz de ataması yapılmayan öğretmenler gibi kendimizi  aşağı mı atalım çözüm bu mu? bize neden bu yol gösteriliyor sadece? Bir çok iş arama mecrası var. Aranılan özellikler de İyi bir ingilizceye sahip en az 5 yıl deneyimli 3 program bilen prezentabl kişiler arıyoruz diyen iş yerleri hayal aleminde mi yaşıyor merak ediyorum? Türkiye de verilen eğitim ortada siz bunları bizden neye göre istiyorsunuz? Yeni mezun olmuş bir insan nasıl tecrübeli olur? ama biz biliyoruz ki siz içerde bir akrabası olan insanlrada bu özellikleri aramıyor içeriye bir sandalye masa da onlar için atıyorsunuz.. şimdi sizden yardım bekliyorum.. ben ne olacağım? nasıl geleceğimi kuracağım?  Haberler de belki bir gün beni de görürsünüz kendini atan işsiz gazeteci , köprüye çıkan bahtsız genç!!!!

Bugün Buket imzanı bekliyor!

Buket Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İŞSİZLİK HEPİMİZİN SORUNU!». Buket ve imza atan diğer 33 kişiye katıl.