İşime Geri Dönmek İstiyorum

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

2016 yılında, hiçbir ilgim olmadığı halde fetö operasyonu kapsamında gözaltına alınıp Antalya Belediye'sindeki işimi kaybettim.

Yapılan bütün incelemeler bitip fetö terör örgütü ile hiç bir bağımın olmadığı ispatlandığı ve temiz kağıdımı almış olmama rağmen işe geri alınmadım. Yeni belediye başkanı Sayın Muhittin Böcek'in bu haksızlığa son vererek beni işime geri alacağına inanıyorum.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal hizmetler biriminde 2016 yılında kamyon şoförü olarak işe başladım. İşe girdikten 5 ay kadar sonra bir sabah polisler tarafından fetö operasyonu kapsamında gözaltına alındım 7 gün nezarette kaldım. Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldım. Savcı banka hesaplarıma bloke koydu aynı zamanda. Her pazartesi günü polis merkezine gidip imza attım. Bir işe girmeye çalıştığımda son işyerinizden neden ayrıldınız sorusuna cevap verdiğim zaman kapılar yüzüme kapanıyordu. İşyeri işe almış olsa bile maaşı elden vermeliydi çünkü bankaya yatan para çekilemiyordu.

Bu durumu iş yerine bildirdim temiz kağıdını aldığın zaman işe yeniden alacağız dediler. Bende sabırla bekledim o günü. Bu zaman zarfında bimer ve cimere 20'ye yakın başvuru yaptım incelemelerin hızlandırılmasını talep ettim suçsuz olduğumu bildiğimi evimin kira ve okula giden çocuklarım olduğunu anlattım. Her seferinde aynı cevapları verdiler. Eğer böyle giderse canıma kıyacağımı yazdım yine hiçbir şey değişmedi kimse arayıp bir kelime bile söylemedi. Eşim hamileydi ve doğuma bir ay kalmıştı ben en çok ona zarar gelmesinden korkuyordum.

Bu esnada çocuklarımı şehir merkezinde bırakıp kendim köye gittim orada tavuk besleyerek bir şeyler yapmaya çalıştım. İnsanların verdiği fitre ve yardım paraları ile ayakta durmaya çalıştım.  Ödeyemediğim kredi taksitlerinden dolayı bankalar durmadan arıyordu onları çok uzun vadelere böldürerek ödemeye çalıştım. 2 farklı yerden icra geldi eşin dostun yardımı ile hallettim.

Zaman geçmek bilmiyordu. Yaklaşık 1,5 yıl sonra polis merkezinden aradılar incelemem bitmiş telefonumu vb. eşyaları alabileceğim söylendi. Bunları teslim aldıktan bir hafta kadar sonra eve bir kağıt geldi. Yapılan bütün incelemeler bitmiş, fetö terör örgütü ile hiç bir bağımın olmadığı görülmüş. Savcı tazminat davası açabileceğimi not düşmüş.

Temiz kağıdı gelir gelmez tazminatı düşünmeden işime dönmek için temiz kağıdımı ve sabıka kaydımı alarak Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal hizmetler biriminin yolunu tuttum. İlgili kişi ile görüşmek için yanına gittim. Beni bu şartlarda işe alamayacağını söyledi. Oysa işe geri almaması için hiç bir hukuki engel yoktu çünkü savcı temiz kağıdı göndermiş aynı zamanda tazminat davası açabileceğimi söylemiştir. İlgili kişi bu süreci geçirdiğim için benim adımın çıktığı gerekçesiyle beni işe almadı. İşe almama nedeni 2016 yılının belediyesinin partisi ile benim kayıtlı olduğum partinin aynı olmamasından başka bir şey değildi. İnsanlara parti kayıtlarından dolayı bu işkenceyi yaşatmaları zulümden başka bir şey değildir.

Bu durumda yapacak bir şey yoktu. Tazminat davası açtım çok kısa bir zamanda sonuçlandı sadece 1500 tl gibi küçük ve komik bir rakam biçilmişti o kadar yaşadıklarıma karşılık. Davayı kazanmış olmam yetiyordu haklı olduğumu göstermek için rakam komik olsa bile. Bununla teselli ettim kendimi.

Şimdi o dönemin belediye başkanı değişti. Yeni belediye başkanı Sayın Muhittin Böcek'ten beni işime geri almasını istiyorum. 3 çocuk ile kiradayım ve hiç bir işe giremiyorum lütfen bana itibarımı iade edin.