kuzey marmara otoyolu ses perdesi sorunsalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
İçtaş astaldi ortaklığı ve tarafına Batuhan Y bu kampanyayı başlattı

Alınan yüksek geçiş ücretlerine rağmen projede eksik olarak bırakılan ses perdeleri yol güzergahında ve çevrelerinde bulunan yerleşim alanlarını ses kirliliği konusunda tehdit etmekte ve bu bölgelerde yaşayan insanların huzurunu kaçırmakta.

Avrupa standartlarında yapılan bu proje. Sınıfında dünya üzerinde dereceleri olduğu ve başarılı bir çalışma olarak bizlere lanse edilmiştir.

Örnek olarak İstanbul’un incisi güzide semtlerinden Sarıyer ilçe sınırları içerisinde 8 adet köy ve mahalle yakınlarından geçmektedir bunlar. Rumeli feneri, Garipçe, Demirciköy, Kilyos, Zekeriyaköy, Uskumruköy, Gümüşdere ve Kısırkaya. İstanbulda insanların doğayı yeşili, denizi ve huzuru bulmak için geldiği başlıca yerler arasındadır. Yapılan bu projede yapılmayan eksiklerden dolayı bu bölgelerde yaşayan ya da bu bölgelere gelen insanlar yoğun şekilde ses kirliliğine maruz kalmaktadır.

2021 yılı temmuz ayı itibari ile geçiş ücretleri kabaca

Başakşehir - Çekmeköy

1. Sınıf 93 tl

2. Sınıf 141 TL

3. Sınıf 192 tl

4. Sınıf 336 TL

5. Sınıf 421 TL

6. Sınıf 64 TL alınmakta olup ayrıca bu otoyola geçiş garantisi de verilmiştir, geçmeyen her araç için devlet hazinesinden de ödeme yapılmaktadır. Bu proje yapılırken. Kesilen ağaçlar, asfalt altında kalan  doğal göller ve zarar gören bir habitat da bulunmakta. Yaşanan bu ve buna benzer çeşitli olaylar geçmişte kalmış olup tekrar yaşanmaması dileği ile yapılan bu büyük kapsamlı projenin eksiklerinin giderilmesi otoyol sesine maruz kalan güzel ilçelerimizin ve mahallelerimizin eski huzurlarına kavuşmaları için gerekli ses perdelerinin yapılmasını talep etmekteyiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.