Petition Closed
Petitioning İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü)
This petition will be delivered to:
İçişleri Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü)

İçişleri Bakanlığı: Umut Göktuğ Söyler'i Kurtarın!

23 Şubat günü babasının liderliğindeki çete tarafından eşcinsel olduğu için kaçırılan Umut Göktuğ Söyler tutsak hayatı yaşıyor. Çete üyelerinin kimlikleri, Umut’un bindirildiği aracın plakası ve hangi şehirde olduğu bilindiği halde, ne devlet suçluları yakalıyor, ne Umut'un bulunması için yeterli baskı yapılıyor.

Ailesinin Umut hakkında kısıtlılık kararı alınması ve vasi tayini için mahkemeye başvurduğunu, babasının polisi arayarak istediği sonucu elde edince teslim olacağını söylediğini biliyoruz. Yapılmaya çalışılan Umut'un kimliğinden, özgürlüğünden ve geleceğinden koparılmasıdır. Yaşam hakkı için endişelendiğimiz Umut, uğruna yaşadığı her şeyden mahrum bırakılmaya çalışılıyor.

Umut en son Amasya Taşova'da bir telefon kulübesinden avukatını arayıp yardım talep etmiştir.

Umut'un durumu ailesinden eşcinselliği yüzünden şiddet ve baskı gören tüm bireyler için bir emsaldir. Umut kurtarılmalı ve bu olayın suçluları cezalandırılmalıdır.

Umut Göktuğ Söyler who started to live with his boyfriend Ramazan Kalkan in the last December cause of pressure of Umut’s family.Umut’s father is Senior Colonel,he tried to kill Umut and to immure him in Umut’s uncle house.Umut escaped from his uncle’s house and he made a crime report to Prosecutor’s Office.Thereupon,Prosecutor’s Office decided to protect to Umut and take estrange decision about shady individuals but the Police didn’t protect to Umut and didn’t make any effort to run down these criminals, because Umut is a homosexual and criminal people are close to Police and Military.A group which occured by Umut’s father , his uncle and 8 people went to Ramazan Kalkan’s house and they kidnapped to Umut and beat up Ramazan.There was a crime report about the criminals but the Prosecutor’s Office rejected to this report cause of Umut and his love are homosexual and the criminals are military men.Umut took ‘Psychosexual Disorder’ report from Military Hospital and his father interferenced to change this report.Pembe Hayat Organization met CHP’S and BDP’s deputies about this subject.At this,the BDP İstanbul deputy Sebahat Tuncel gave a parliamentary question to TGNA.Interior Minister Muammer Güler called to Pembe Hayat LGBTT Organization and said ‘ We dwell upon this subject finely’ but Prosecutors didn’t take any searching decision about the criminals and there is no any news about Umut yet. This instance shows us all steps of the state can be legal but can not be juridical.Also,it shows the state can not be equitable.The state shouldn’t discriminate among its citizens but also the state is one of the most important factor to make sexism. A Feminist Action slogan is ‘ The law is inequitable’ means the law makes , constitutes and supports to social gender inequality.Legal principles make negative discrimination either against principles to equality or to be quite by not regulating some areas.In this case, Legal principles occur according to patriarchal social culture by Male Power.These legal principles give rights to women very limited and inequal and don’t give any rights to homosexuals. The state can remove inequality with its institutions bu it is not rational to wait any changing in social life if there is not change in these institutions that controlled by Male Powers.The law determines how people will construct their life by protecting their humanitarian honours but the men can not try to change this system cause of benefit it very much. It is very strong dilemma the state both is responsible sexism and is the single body to struggle sexism.

Letter to
İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü)
Umut Göktuğ Söyler'i Kurtarın!

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili harekete geçmesini talep ediyoruz.