Kampanya Kapatıldı

Muahmmet ve Furkan'ı öldürenlere soruşturma halka açık olsun.

Bu kampanya 18 destekçiye ulaştı

4 Mayıs günü gazetelerde ve sosyal medyada bir haber çıktı: Silopi'de, 6 ve 7 yaşlarında iki çocuk gece uyurken, evlerinin duvarını yıkarak içeri giren bir polis panzeriyle öldürülmüştü. Valilik bu haberi "iki evladımız yaşamını yitirdi" diye verdi. O iki çocuk yaşamını yitirmedi, öldürüldü. Çocuk bunlar, hiçbir şart ve şıkta öldürülmeleri kabul edilemez; kaldı ki bu olayda üretilecek bahane de yok.

"Yanlışlıkla kurşun gelmesi, terörist zannedilmesi" gibi bahaneler yok. Bu çocuklar polise taş atmıyordu, sokakta oynamıyordu, ekmek almaya gitmemişlerdi. Evlerinde, odalarında, yataklarında uyuyorlardı. Daha korunmasız, daha masum ne olabilir?

Düşünün gece evde oturuyorsunuz,  iki küçük çocuğunuz uyumuş, insanın evinden daha emin neresi olabilir? Olmalı? Bir polis panzeri evinizin duvarını yıkarak içeri giriyor ve çocularınız ezilerek can veriyor.

Sonra?

Bu haber sadece birkaç gün, birkaç cılız haberle basın ve sosyal medyayı meşgul ediyor. Üstünden bir hafta geçmeden de unutuluyor.

Panzeri kullanan polis hakkında soruşturma açıldığı söyleniyor, alkollü olduğu söyleniyor. Ancak bu ülkede alkollü olmak, çocuk öldürmekten daha günah olmalı ki valilik polisin alkollü olduğunu kesin ve keskin bir dille reddediyor. Ben de inanıyorum, alkol alıp panzerle tura çıkıp evin duvarına çarpınca ta öbür duvara gidene kadar zorlamaz alkollü insan, zorlayamaz, zorlasa da beceremez. Becerebiliyorsa eğer, o zaman polis olurken yapılması gereken psikoloji testini geçememiş olması gerekirdi.

Olay çok daha vahim gibi duruyor. Ve halktan saklanmadan ne olduğunun ortaya çıkarılması gerekiyor. Bir an önce! Çocuğu olan, olmayan, insan olan herkes el vermeli. Çocuklar öldürülmemeli.

Bugün Filiz imzanı bekliyor!

Filiz Omur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İçişleri Bakanlığı: Muahmmet ve Furkan'ı öldürenlere soruşturma halka açık olsun.». Filiz ve imza atan diğer 17 kişiye katıl.