#EvdeKalmanınYolu

#EvdeKalmanınYolu

Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz!
Devletten en çok ihale alan patronların ÜCRETSİZ İZNE çıkardığı İŞÇİLERİMİZ, üniversitelerin kapalı olduğu halde hala EV KİRALARINI ödemek zorunda olan ÖĞRENCİ kardeşlerimiz , borçlarına karşı FAİZ ötelemesi yapılmayan ESNAFLARIMIZ ve bu gün maddi zorluklar yüzünden kendisinin, ailesinin , toplumun istemsiz şekilde sağlığını tehlikeye atmak zorunda kalan bütün EMEKÇİ yüreklerin dayanışmasıyla bu süreci en az zararla atlatacağımızdan eminiz.
Halkımız virüs tehdidi altında hayatta kalma mücadelesi verirken, ekonomik destek beklerken; açıklanan yardım kampanyası, kanal İstanbul ihalesi, testlerin pazarlanması, kayyum atamaları, salgın karşısında çözüm yerine kaynakların yersiz kullanılmasına, toplumsal köprülerin yıkılmasına sebep olacaktır.
Bütün krizlerin faturasını ödeyenler olarak;
1- İşten çıkarmalar yasaklansın.
2- Ücretsiz izinler derhal ücretli izine döndürülsün.
3- Mecburi görev yapan başta sağlıkçılar olmak üzere tüm çalışanların ekipmanları sağlansın, dezenfekte çalışmaları aralıksız devam etsin.
4- Kredi ödemeleri ve faturalar faizsiz bir şekilde ötelensin.
5- Öğrencilerin ev kiraları 2 ay süreyle ötelensin.
6- Sokak hayvanlarının yaşam hakkı güvenceye alınsın.
7- Emekçilerin kredi batağına sürüklenmemesi için asgari ücretle geçinen ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasını HAYKIRIYOR ve TALEP ediyoruz.
Toplumsal mücadelenin ipini göğüsleyen gençler olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.
Günlük yaşantımızı durma noktasına getiren, her alanda bizleri etkileyen korona virüsü sebebiyle mücadelemizi sokakta sürdürememekteyiz. Bu durum mücadeleye ara verdiğimiz anlamına gelmesin ! Alternatif yöntemler ile hakkımızı aramaya devam ediyoruz, edeceğiz.
Deniz DEMİRAL
CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı