Doğrulanmış başarı

65 YAŞ ÜSTÜNE BİR GÜNLÜĞÜNE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ

Bu kampanya 655 destekçi ile değişim yarattı!

Biz 65 yaş üstündeki vatandaşlar, 22 Marttan bu yana evlerimizde izole bir hayat yaşıyoruz. Sokağa çıkmamızın yasaklanmasının bizim sağlığımızı korumak için olduğunu anlıyoruz; bu yasağa da çoğumuz harfiyen uyuyoruz. Yasağa uymadığımızda sadece kendi sağlığımızı riske atmayacağımızı, aynı zamanda sağlık sistemine yük getirebileceğimizi; para cezası ödemek zorunda kalacağımızı biliyoruz.

Ancak bir aydır evdeki bu kısıtlı hareket ve temiz hava ortamından dolaşım sistemimiz, kaslarımız, akciğerlerimiz, kalbimiz  yanında psikolojimiz de olumsuz yönde etkilendi. Sağlığımız giderek bozulma riski ile karşı karşıya.

Bir aydır evde hapis hayatı yaşayan bizler, şu anda korona virüsünü taşıma olasılığı en düşük olan kesimi teşkil ediyoruz. Diğer bir deyişle, sadece 65 yaş üstü sokağa çıkacak olsak birbirimize ve başkalarına virüsü bulaştırma ihtimalimiz neredeyse sıfır.

Avrupa'daki bazı ülkelerde marketlerin sabah saat 08:00 ile 09:00 arasını sadece 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet vermek üzere tahsis ettiklerini biliyoruz. Bu da onlara kısa yürüyüşler yapabilme; ev ortamından kısa süreli farklı bir ortama girebilme; başka insanlarla belirli bir mesafeden de olsa karşılaşabilme imkanı sağlıyor.

Yukarıda sıralanan nedenlerle, İçişleri Bakanlığınca 31 ilde herkes için sokağa çıkmanın yasak olduğu; tüm marketlerin kapalı olduğu; toplu taşımanın kısıtlandığı  26 Nisan Pazar günü saat 08:00 ile 17:00 arasında açık havada yürümeleri, parklarda, sahillerde dolaşmaları için 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz.

48 saat içinde 2000 imza toplayabilirsek sesimizi duyurabiliriz.

Bugün Sema imzanı bekliyor!

Sema Alpan Atamer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İÇİŞLERİ BAKANI: ACİL!! 65 YAŞ ÜSTÜNE BİR GÜNLÜĞÜNE ÖZGÜRLÜK». Sema ve imza atan diğer 654 kişiye katıl.