Hepatit b liler polis subay olabilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

İçişleri Bakanlığı 03.01.2018 tarihinde resmi gazete de yayımladığı yeni Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği ile daha önce hepatit b taşıyıcı (hbsag pozitif taşıyıcıları) öğrenciliğe kabul ederken mülakat tarihlerinin açıklanması arefesinde yeni yönetmelikle taşıyıcıları da öğrenciliğe kabul etmeyerek binlerce gencin hayallerine darbe vurmuştur. 03.01.2018 tarihinden önce yapılan ön sağlık ve spor parkuru aşamalarında başarılı olup kazanılmış hakkı bulunan adaylar sözlü mülakat tarihlerini heyecanla beklerken bu haberle hüsran yaşamıştır. Daha önceki dönemlerde hepatit b hastalığı bulunup da öğrenciliğe kabul edilmiş ve göreve atanmış binlerce kişi bulunmaktadır. Orta da kazanılmış hakkı bulunan adaylar bu yeni yönetmeliğin ilgili bölümünün (enfeksiyon ve gastroenteroloji) önceki yönetmelikte olduğu gibi esnetilmesi ve ilerlememiş hastalıkların da öğrenciliğe kabul edilmesini talep etmektedir. Hepatit b hastalığı bilindiği gibi 2000 kopya pozitif dna yükünün altında tedaviye ihtiyaç duyulmayan ve genellikle hayat kalitesini düşürmeden taşıyıcılık şeklinde varlık gösteren bir durumdur. Geliştirilen yeni ilaçlar sayesinde eğer hastalık başlarsa ve yine hayat kalitesini düşürmeden sağlam bir şekilde 5 yıl içerisinde virüsü tamamen vücuttan atabilme ve bağışıklık kazanabilme olanağı bulunmaktadır. Bu şekilde ilerlemediği taktirde taşıyıcı olarak sadece konakta bulunan, hayat kalitesine engel teşkil etmeyen, taşıyıcılık ve düşük dna pozitiflik durumlarında önceki dönemlerde olduğu gibi 21. dönem pomem ve sonraki dönemlerde adayların kabul görmelerini talep ediyoruz. Askerlik hizmetini başarıyla yerine getirirken önümüze çıkarılmayan bu husus gönül verdiğimiz mesleğe kabul görmemizde önümüze duvar olarak konulmamasını içişleri bakanlığından ve  devlet büyüklerimizden arz eder saygılarımızı sunarız.

Bugün Kenan imzanı bekliyor!

Kenan DENGİZ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İç İşleri Bakanlığı: Hepatit b liler polis subay olabilsin». Kenan ve imza atan diğer 721 kişiye katıl.