EN AZ LİSE MEZUNU BAYAN POLİS ALIMLARI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Geçtiğimiz günlerde polis özel harekat olarak yetiştirilmek üzere on bin alım yapılacağı ve bu alımların yalnızca erkek adaylar arasından seçileceği belirtilmişti. Ayrıca bu alımlarda lise mezunu olmanın yeterli olacağı vurgulanmış ve kamu hizmetlerine girmenin temel zorunluluğu olan kpss’ye girme şartı aranmamıştı. Kendilerine polis özel harekat olmak konusunda tanınan bu denli kolaylığa karşın kadın adayların alınmayacağı duyrulmuştu.
Bu durumun T.C. anayasasının 10. maddesindeki “kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla hükümlüdür” hükmüne ve yine anayasanın 70. maddesindeki “ her Türk kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir “ hükmüne aykırılık oluşturduğu görülmektedir. Kadın ve erkeklerin günümüz dünyasında bir çok mesleği icra etme konusunda aynı yeterliliklere sahip oldukları görülmektedir. Bu mesleklerden birinin de polislik olduğuna şüphe duyulmamalıdır. Önümüzdeki günlerde Sayın SÜLEYMAN SOYLU 10 bin polis alımı daha yapılacağını açıklamıştır. Bu bağlamda bu alımlarında EN AZ LİSE MEZUNU ve KPSS ŞARTSIZ olmasını,vatanına hizmet etmek için her daim hazır olan kadınlara da fırsat verilmesini, bu eşitsizliğin giderilerek kadınların da bu polis alımlarında olmasının önündeki engellerin kaldırılmasını ve gerekli kadro düzenlemelerinin yapılmasını tarafınıza saygılarımla arz ederim.

Bugün ÖZGE imzanı bekliyor!

ÖZGE ÖZTÜRK bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İç işleri bakanlığı : EN AZ LİSE MEZUNU BAYAN POLİS ALIMLARI». ÖZGE ve imza atan diğer 721 kişiye katıl.