Çocuğun kayıp olduğu polise bildirildiğinde, 24 saat beklenmeden aranmaya başlanması.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çocuk kayıplarında ilk 24 saatte bulunmayan çocukların canlı bulunma ihtimali düşüyor. 48 saat geçtikten sonra genelikle çocuk ölü bulunuyor. 72 saat geçtikten sonra ise çocuğun bedenine dahi ulaşmak neredeyse imkansız hale geliyor. Uluslararası kriminal araştırmaların sonucu bu şekilde.

Kayıp çocuklarda kayıp bildirimi yapıldığı an DERHAL FIILI ARAMAYA BAŞLANMASI, bu amaçla gerekli birimlerin oluşturulması, kayıp çocuğun tanınmasını sağlayacak resimlerin, son kez görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetlerin, saç ve göz rengi, boyu ve yaşını içeren bilgilerle tüm televizyon kanallarında yayınlanması ve kaybolduğu bölgede bulunan insanlardan başlanıp çember genişletilerek insanların cep telefonlarına MMS mesajları ile gönderilmesini, emniyet müdürlüklerinin kontrolünde kayıp çocuk için 3 veya 4 haneli telefon numaraları oluşturularak 7/24 "ihbar hattı" oluşturulmasını istiyoruz.

Dokunamazsın Platformu

www.dokunamazsin.com

gurkankap@dokunamazsin.com

Gürkan KAP

Derya ALAGEYİK

Adnan DOĞRU

Nazlı KÜPELİ

Bugün Dokunamazsın imzanı bekliyor!

Dokunamazsın Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İç işleri bakanlığı: Çocuğun kayıp olduğunun polise bildirildiğinde, 24 saat beklenmeden aranmaya başlanması.». Dokunamazsın ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.