Yangınlarda harcanan fazla su miktarından ve zamandan tasarruf edilmeli...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bizler Bahçeşehir Koleji Hydrobotics Robotik takımı olarak bu sene katılacağımız First Lego League turnuvası "Hidrodinamik; Suyun Yolculuğu" için bir proje geliştirdik. Projemizin amacı yangınların söndürülmesinde kullanılan aşırı su miktarından tasarruf etmek için su yerine "Kuru Buz" yani Katı Karbondioksit kullanmak. Örnek verecek olursak ; Ortalama bir daire yangınında yaklaşık olarak 10.000 litre su harcanıyor. Ancak yangın söndürülme esnasında geç kalınırsa bu miktar 20.000 litreye kadar çıkıyor. Bizim projemizde ise kuru buz sayesinde yangın hemen soğutuluyor ve bu sayede anında sönme işlemi gerçekleşiyor. Böylece hem zaman ,hem su tasarrufu yapıyoruz. Ayrıca zaman kaybını önlediğimiz için "can kaybı" da yaşanmamış oluyor. Biz bu projenin gerçekleştirilmesi aşamasında İstanbul İtfaiye Müdürlüğünden, İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesinden, Orman ve Su İşleri Bakanlığından projemizin onayını da aldık. Sizlerin desteği ile projemizin en kısa zamanda hayata geçirilmesini hedefliyoruz.

Bugün HydRobotics imzanı bekliyor!

HydRobotics HydRobotics bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «hydrobotics2018@gmail.com: Yangınlarda harcanan fazla su miktarından ve zamandan tasarruf edilmeli...». HydRobotics ve imza atan diğer 186 kişiye katıl.