Şehit olmuş bir komutana hakaret edemezsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

2 Mayıs Cumartesi akşamı Cevizkabuğu programında Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş ile yapmış olduğu ropörtaj nedeniyle Halk TV’yi ve Hulki Cevzioğlu’nu, şehit olmuş bir Oramiral’in torunu olarak şiddetle kınıyorum.

Öncelikle Halk TV’de böyle ucuz bir rayting amacıyla, üstelik de böyle hassas bir dönemde bu tür programın yapılmasını gereksiz buluyorum. Ayrıca, Kocatepe’nin batırılışının yıl dönümü de olmadığı halde, üstelik hiçbir denizciye de söz hakkı verilmeden tek taraflı atıflarda bulunarak “danışıklı bir program” yapılması, Halk TV’ye yakışmayan bir tutumdur.

Son derece küçültücü bir ifade ile nitelendirdiği Komutan Kemal Kayacan; Dünya’nın en başarılı harekatlarından bir olan Kıbrıs Harekatını yönetmiş olup, yine bu kadar sevilen biri olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nde şehit edilen en yüksek rütbeli askerdir. Ancak, izci kampı gibi 4 ay askerlik yaptığı için Hulki Cevizoğlu’nun elbette bunu da bilmesi zordur!

Şunu da belirtmekte ayrıca yarar var. O tarihte istihbaratın Genelkurmay üzerinden yapıldığı, kuvvetlerin birbiriyle “ha deyince” konuşamadığını ve şüphesiz tüm bu askeri haberleşmelerin de kayda alındığı bilinen bir gerçektir.

Bilinmeyen ise; lastik botlarla suya dağılmış olan ve canıyla boğuşan gemi personelinin üzerine hala savaş uçaklarının yaptığı hava hücumudur!

Ve tabii, 46 sene üstüne Halk Tv’nin de böyle bir olaya malzeme olması maalesef çok acıdır.