0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

31/12/2017 tarihinde yapılan Diyanet işleri BAŞKANLIĞI İmam hatip ,kuran kursu öğreticileri ve müezzin kayyım alımları için resmi sayfada verilen ilan üzerine 10.000 yakın atama bekleyen imam hatip ,önlisans, aynı anda önlisans ve diğer lisans mezunu olan ve ilahiyat lisans mezunları büyük hayal kırıklığına uğramıştır.

Genel olarak yapılan kategorilendirme''de yapılan haksız dağılım göz önünde bulunmakla birlikte akademik olarak veyahut bilgi ve vasıf olarak daha etkin olan adayların kategori dahiline ya 20 kişilik bir kontenjan ile veya hiç kontenjan vermemeleri ; alan sınavında genel sıralamada derece yapmış yahıt yeterli puan alıp mülakata dahi koşullar yüzünden giremeyen birçok kesimi mağdur etmiştir . Alan sınavında dahi ehilliği ölçmeye lafi gelecek kadar fıkıh kelam gibi bilgilere fazla yer vermeme yanında bu sınav ile dereceleri tespit edilip daha sonra görev yetkinliğinde olup olmadığı anlaşılmak için mülakat ile kesin kanaate varılabileceği kessin iken ; önyargı içerisinde görev yetkinliğinde olmadığı düşünülüp kontenjan verilmeyen imam hatip önlisans ilahiyat ve "ilahiyat+diğer lisans" ve İlahiyat fakültesi öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve gerekli düzenleme ve önlemlerin önümüzdeki sınav tarihi gelmeden çözülmesi, halledilmesi ve maduriyetlerin gerek katagorik gerek kadro adaletsizliğini gerekse ehliyet açısından gerekli donanıma sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesinide sitemdeki yer alan bu noktadaki açığın kapatılması ve ilgili kişileri madur etmemek adına konunun yeniden gözden geçirilmesi hususunda Gereğinin yapılmasını ARZ EDERİM.

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet Öner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «https://www.tccb.gov.tr: Dhbt atamalarında ve alımlarındaki kategoriler arası adaletsizlik son bulsun istiyoruz.». Mehmet ve imza atan diğer 225 kişiye katıl.