BİR GÜNDE İKİ BÜYÜK SINAV MI OLUR?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Merhaba

Çok uzatmadan direkt soruna girmek istiyorum.Biliyoruz ki yeni sisteme göre yapılacak iki oturumluk sınav aynı gün yapılacak. İlk oturumdan sonra birkaç saat mola verilecek ve daha sonra ikinci oturuma girilecek.İnsanlar hangi okula gittiğini bilmiyorlar ve gidecekleri okulun çevresini bilmiyorlar. Okul eve uzak olduğu için eve gidip dinlenemeyecekler. Zaten sınavdan çıktıkları için beyinleri allak bullak olan öğrencilerimizin kafası dışarıya çıktığı zaman daha fazla karışacak. Karmakarışık ve yorgun bir beyinle çok önemli olan diğer sınava girecek. Ve bu insanlara sadece stres doğurur. Öğrencilerimiz kafaları rahat sınava girmeyi neden istemesin.

Daha önce açık öğretim sınavına girecek biriyle beraber okuluna gidiyordum. Okulu eve uzaktı. Açık öğretim sınavları da şuanki sınav gibi bikaç saat aralıklarla yapılır. Sınava gireceği okulun etrafı boştu. Oturacak bir yer yoktu. Sadece okul bankları. Mecburen dolmuşa atladık ve eve gittik. Evde sadece birşeyler atıştırabildi ve daha sonra hemen çıktık. Otobüs ağrızalandığı için geç geldi. Kız vardığında sınava girmişlerdi. Yarım saat geçtiği için onu sınava almadılar haklı olarak. Gireceğimiz sınav çok önemli bir sınav. Bu riski göze almamalıyız.

Sizden isteğimiz sınavları en azından 1 hafta da olsa aralıklarla yapmanız. Sınavın değerliliğini düşünürsek bu gençlerimiz için çok iyi olacaktır. Ayrıca stresi azaltmayada yarayacaktır. Bir günde 2 dersten sınav yapıldığı için stres depolanıyorken(ve bu sadece okul sınavı 2.sınavda düzeltilir) koskoca sınavı yapamadığımız zaman 1 senemizi götürecek sınavda daha titiz olmalıyız.BİR GÜNDE İKİ SINAV OLMAMALI.

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet Ertan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «https://www.bimer.gov.tr/: BİR GÜNDE İKİ BÜYÜK SINAV MI OLUR?». Mehmet ve imza atan diğer 149 kişiye katıl.