Dikey Geçiş yapan öğrenciler burslarını okul bitene kadar alsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Lise eğitiminden sonra direk ön lisans ya da Lisans eğitimine başlayanlar istemeleri halinde burs/kredi alabiliyor. Ancak, bir ön lisans okuduktan sonra  DGS sınavıyla Lisans eğitimine devam edip ikinci sınıftan başlayanlara K.Y.K son sene Burs/Kredi vermiyor. Gerekçe olarak bursun en fazla 4 yıl (hazırlık ya da 5 yıllık lisans bölümleri hariç) verilebileceğini öne sürüyor.

D.G.S ile geçiş yapanların okulu mevzuat gereği toplamda 4 yılda bitirmeleri imkansız, en iyi ihtimal 5 yılda biter ki bu tamamen ders/kredi/yönetmelik vb nedenlerden kaynaklanan bir durum... Öğrenci başarısının ya da başarısızlığının bir nedeni değildir.

Gelin görün özellikle bu meseleden dolayı K.Y.K bürokrasisinin eski, ağır, hantal bürokratik yapısının devam ettiğini söyleyebiliriz. Çünkü en az 5-6 defa bu konuda K.Y.K'ya başvuran adaylara hep aynı yönde cevaplar iletilmektedir. BİMER'e veya Cumhurbaşkanlığına yazılan talepler KYK'ya iletilmekte, KYK görevlileri de copy paste yaparak cevap vermektedir. Cevap genel olarak "yönetmelik gereği bu mümkün değildir" şeklinde olmaktadır.

Bu konuda yönetmelikte yer alan bu boşluğun kapatılmasını rica ediyoruz

Bugün Emre imzanı bekliyor!

Emre Günsan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://yurtkur.gsb.gov.tr/: Dikey Geçiş yapan öğrenciler burslarını okul bitene kadar alsın». Emre ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.