ÜNİVERSİTELERDE DEVAMSIZLIK KALDIRILMALI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Devamsızlık sınırlaması, öğrencileri en çokta istediği, hayal ettiği bölümü okuyamayan kitlenin okuldan daha da nefret etmesine yol açıyor.Tembel öğretim görevlilerinin öğrencileri tembelleştirmesi ve robotlaştırması adına atılan ilk adımdır bu.”Dersime gelen dersten çok kolay geçer.” sözünü defalarca duydum.Dersler ezbere okunan kitaplar ve slaytlarla geçiyor.(Tüm dersler değil.)Benim gibi hem okuyup hem çalışan sayısız öğrenci arkadaşım var.10 saat çalışıp, 5 saat uykuyla “Devamsızlıktan kalırız, hocanın hakaretlerini dinleriz” korkusuyla sabah koşa koşa derslere gidiyoruz ve emin olun birbirimizden, okulda bazı hocalardan öğrendiğimizden daha fazla şey öğreniyoruz.Rica, kusur kabül görmüyor artık hocalar bu konuda sadece egolarını düşünüyor.Devamsızlık kaldırılsın yada sınırlar genişletilsin.Bireyleri devamsızlıkla sınamak Türk eğitim sistemine ket vurmaktan başka bir işe yaramamaktadır.Potansiyelimizi kullanamama sebeplerimizden en önemlisi katı eğitim sisteminizdir.Öğrencilerin dersteki başarıları dikkate alınmadan devamsızlıktan bırakılmamali.Sınavlarda gözetmenliğinizi salon dışında telefonla konuşmak v.s yerine doğru bir şekilde yaparsanız “Derse gelmiyor dersten nasıl geçiyor?” sorunuzun cevabını bulmuş olacaksınız.

İşini hakkıyla yapan hocalarımızın ellerinden öpüyorum, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bugün beyza imzanı bekliyor!

beyza soytürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://www.yok.gov.tr/: ÜNİVERSİTELERDE DEVAMSIZLIK KALDIRILMALI». beyza ve imza atan diğer 17 kişiye katıl.