0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sökede yapımına başlanan kağıt fabrikası atıkları ce deşarj ettiği sular tüm Söke ovasının verimli arazilerini tamamen yok edecek olup, çevrenin tüm yer altı sularını emecektir.Tesis faaliyete geçtiğinde saniyede 4 ton su tüketiyor. Kağıt fabrikaları genelde yerleşim yerlerinden ve tarım arazilerinde uzak yerlerde kuruluyor.

Atık kağıtların geri dönüştürmenin pek fazla cazibesi yoktur aslında.

Çünkü atık kağıtları toplayıp geri dönüştürmek sanıldığı gibi çevre dostu bir işlem değildir. Yani kısaca, atık kağıtlardan tekrar kağıt yapmak ağaçların kesilmesinden daha fazla çevreye zarar verdiğini söyleyebiliriz. Kağıt fabrikası “son derece pis olur ve çabuk pislenir”. Kuru olan bölümlerde kağıt tozları un gibi birikir ve tüm binayı kaplar. Hafiften nemi görünce olduğu yere yapışır ve çıkarması zor olur. Kağıtların geri dönüşüm prosesini sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için tüm fabrika belli aralıklarla endüstriyel olarak temizlenmelidir. Endüstriyel temizlikte ise “çevreye son derece zararlı” tonlarca galon madde kullanılır. Bu maddeleri püskürtmek için dizel motorla çalışan kompresör kullanılır. Bunun yanında kullanılan kimyasal temizlik maddelerini çıkarmak için binlerce ton su kullanılır. Bunların hepsi “çevreye oldukca zarar verir”. Bunların yani sıra kağıt fabrikasının “bacasından binlerce metre küp atık gaz çıkar, kanalizasyona da zararlı maddeler içeren binlerce ton atık su bırakılır”.
Bu arada fabrika bulunduğu “çevreye” son derece “kötü bir koku salgılar”.

Durum gördüğünüz üzere son derece vahim.

Öyleyse buradan etkili yetkili kim varsa seslenelim.

Bugün Adnan imzanı bekliyor!

Adnan ülgen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://www.sakaryahalk.com/1309-kagit-fabrikasi-bolgenin-intihari-olur-arkadasina-yolla.html: SÖKEDE yapılan kağıt fabrikasının zararları, Bölgenin tamamen zehirlenmemesi için katıl.». Adnan ve imza atan diğer 170 kişiye katıl.