0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Enerji Yöneticiliği Sertifikası, almak iiçin gerekli şartlardan en önemlisi EMO Üyesi  Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisi olmak, MMO Üyesi Makina Mühendisi Olmak veya Elektrik, Elektrik-Elektronik yada Makina Teknik Öğretmen olmaktır.

Bu hakkı Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Elektronik Öğretmenlerinin de kazanmasını istemekteyiz.

2 Mayıs 2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 25 Ekim 2008 tarih ve 27035 sayılı Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik gereğince bazı kuruluşlar için enerji yöneticisi görevlendirilmesi zorunlu hâle gelmiştir.

Mevcut mevzuata göre sertifika sahibi kişilerin yapabilecekleri işler genel çerçevesi ile aşağıdaki gibidir.
Sanayide Enerji Yöneticisi Sertifikasına sahip kişiler; Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketlerinde ücretli veya sözleşmeli danışman olarak çalışabilir, sanayi kuruluşlarında, Organize Sanayi Bölgelerinin Enerji Yönetim Birimlerinde ve Elektrik Üretim santrallerinde tam zamanlı olarak enerji yöneticisi olarak görevlendirilebilirler. Verimlilik artırıcı proje (VAP) hazırlama ve uygulama hizmetleri, tüzel kişiliği olan EVD şirketleri tarafından yapılabilir.

Bina Enerji Yöneticisi Sertifikasına sahip kişiler, enerji yöneticisi atama zorunluluğu olan binalara danışman olarak hizmet verebilirler.

Bugün Mumin imzanı bekliyor!

Mumin Mehmetoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://www.enerji.gov.tr: Teknik Eğitim Fakülteleri Elektronik Öğretmenleri Enerji Yöneticisi Olabilme Hakkı». Mumin ve imza atan diğer 101 kişiye katıl.