Hastanelerin kan merkezleri 7/24 açık olsun ve birbirleriyle beraber çalışsınlar.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Eşim gönüllü olan bir trombosit vericisi.Bugün sosyal medya aracılığı ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatmakta olan bir hasta yakınına ulaştık.Aile yakını eşime 17:00'ye kadar bağış yapılabildiğini söylemiş.Eşim işten izin alamadığı için tekrar aradığında,hasta yakını tekrar sormuş ve "burada böyle,istiyorsanız şikayet edin cevabı almış".

Bu hastanenin Kartal Kızılay ile bir çalışması yok.Eğer olsaydı akşam saat 21:00'e kadar trombosit bağışı yapılabilir ve hastaya da ulaştırılabilirdi.Kaldı ki,böyle bir çalışma yok ise hastane kendi bünyesinde olan bu kan merkezini daha geç saate kadar açık tutmalıdır.Ya da,en kısa zamanda Kızılay'la çalışma başlatmalıdır.Hatta kendi aralarında merkezi sistem oluşturmalı ve gerektiğinde birbirlerini desteklemeliler.Böylece hem hasta yakınlarının,hem de bağışçıların mağdur edilmesinin önüne geçilmelidir.

Hasta yakınları hem hastalarıyla ilgilenip,hemde kan arayışına nasıl zaman ayırabileceklerdir?

Çalışan ve bağışçı olmak isteyenler mesai saatlerinde nasıl gelebilsinler?Ya da İstanbul gibi büyük bir şehirde her yere nasıl ulaşsınlar?

Bugün gördük ki,bu durumda hastane zaten kendi temin edemediği trombosit ihtiyacını bu mantıkla kabul etmeyip,insanları çaresiz bırakmaktadır.

Tüm hastanelerin kan alma merkezlerinin çalışma saatleri mesai saatlerinden sonra da devam etmeli ve kendi aralarında sistem kurmalılar...

Destek olun ki,kanser hastaları yalnız kalmasın!

Bugün HANİFE ARZU imzanı bekliyor!

HANİFE ARZU MÜYESSER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://www.bimer.gov.tr/: Hastanelerin kan merkezleri geç saate kadar ve haftasonları açık olsun.Beraber çalışsınlar». HANİFE ARZU ve imza atan diğer 1.191 kişiye katıl.