Bir Kadının ‘Tıp’ Okuma Hayalini Gerçekleştirmek

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bir Kadının ‘Tıp’ Okuma Hayalini Gerçekleştirmek

Hayaller nedir?  Kısacık ömürlerimizde kaçımız istediğimiz hayatları yaşadık? Ya istediğimiz, her zaman arzuladığımız o hayalimiz bir gün gerçek olursa? O gün hayalimizi yaşayabileceğimiz için güler miyiz? Yoksa hep içimizde yanıp tutuşan aşkın elimizden kayıp gideceğine göz yumup ağlar mıyız?

Çocukluktan itibaren tek hayalim tıp okumaktı. Büyüdüm, üniversite sınavına girdim ve elimden geleni yaptım. Puanım Tıp Fakültesine yetecek kadar iyiydi ama ne yazık ki 4 senelik okulun bile masraflarını ödemekte zorluk çeken bir ailem vardı. İstediğim ve her zaman arzuladığım hayatımdan vazgeçmek zorundaydım. Mühendislik Fakültesi’nde Kimya Mühendisliği okumaya başladım ve birinci sınıftan itibaren çalışmak zorunda kaldım. Okulu bitirdiğimde biliyordum ki ilerdeki 25 yılımı mühendislik yaparak, gece gündüz demeden çabalayıp çalışarak geçirecektim ve nitekim öyle de oldu.

Hayalimden vazgeçmek zorunda kalalı 20 yıl oldu. Kızım Tıp Fakültesi’ni kazandı ve okula gittiği her gün bir yanım gülüp bir yanım ağladı. Şansımı deneyip İstanbul’da bir özel üniversiteye başvurdum ve KAZANDIM! 47 yaşımda Tıp Fakültesi kazandım! Sevinçten havalara uçtum, ta ki okul harçlarını öğrenene kadar… Bu Tıp Fakültesi’nin bir yıllık harç bedeli 56.000 TL. Toplam altı yıllık masrafı bu fiyatın en az altı katı olacak. Tek evimi satsam bile bunu karşılayacak gücüm yok.

Bir kadın olarak bugüne kadar bütün baskılar ve olumsuzluklara karşı başkaldırıp çabaladım. Şimdi tek isteğim okuyup, hayalime kavuşmak ve insanlığa yardım olarak doktorluk yapmak.

Hayallerimi gerçekleştirmek için elimdeki tek fırsatı kaçırmak istemiyorum. Lütfen bana bu yolda destek olun,birçok kişiye ulaşması için imzalamanızı  rica ediyorum.

Bir kadının hayallerini gerçekleştirmek ve hangi yaşta olduğumuz önemli olmaksızın istediklerimizi başarabildiğimizi göstermenin rüya olmadığını ispatlamamıza yardım edin.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler…

iletişim: t-halimi@hotmail.com

Bugün Farnaz imzanı bekliyor!

Farnaz Monfared bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://www.akpakoc.com.tr/: Bir Kadının ‘Tıp’ Okuma Hayalini Gerçekleştirmek». Farnaz ve imza atan diğer 18 kişiye katıl.