0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Günümüzde telefon üzerinden mobil ödeme yöntemi ile çok fazla dolandırıcılık olayları gerçekleşmektedir. Bu konu hakkında binlerce şikayet olmakta ve maalesef tüketiciler, hatlarından istem dışı çekilen paraları geri alamamaktadır.

Operatörlerin anlaşmalı üye iş yerlerinde sadece bir SMS ile alışveriş ve ödemelerinizi kolay, hızlı bir şekilde cep telefonunuzdan yapabilmenize olanak sağlayan ödeme sistemidir. Operatörler tüm abonelerinin mobil ödeme uygulamasını aksini istemediği takdirde açık tutarak, tüketicileri kandırmaya yönelik uygulamalar geliştiren şirketlerin, kötü niyetli uygulamalarına olanak sağlamakta ve siz onaylamışsınız diyerek işin içinden sıyrılarak, bu süreçten gelir elde etmektedirler.

Mobil ödeme konusunda tüketicinin onayının abonelik sözleşmesi aşamasında alınması uygun, iyi niyetli ve dolayısı ile geçerli bir mecra ya da uygulama olamaz. Bu onayın abonelik sürecinin doğal bir parçası haline getirilmesi de iyi niyetsiz bir uygulamadır. Dolayısı ile

1) tüm cep telefonu kullanıcıları, kendileri talep etmedikçe ve sistem kolay yönetebilir hale gelmedikçe MOBİL ÖDEME SİSTEMİ iptal edilmeli,

2) tüketicinin kandırılmasını önleyici uygulamaları iyi niyetli bir müteşebbis olarak önlemek adına sorumluluğunu yerine getirmemiş operatörler tüketicinin isteği dışında, farketmeden kendilerinden alınmış paraları geri iade etmelidirler.

Bugün Tunç imzanı bekliyor!

Tunç Çelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «http://tuketici.gtb.gov.tr: Tüketiciyi yanıltan uygulamalara zemin haline gelmiş mobil ödeme sisteminin düzenlenmesi». Tunç ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.