Kampanya Kapatıldı

Homofobide / cinsiyetçilikte uzman doktor Cüneyt Genç, suç işlemiştir!

Bu kampanya 3.236 destekçiye ulaştı

Homofobi kusan, nefret suçu işleyen, hasta mahremiyeti ve tıp etiğini ihlal eden bu doktor için Sağlık Bakanlığı ne yapacak?

Ankaralı jinekolog doktor Cüneyt Genç, sosyal medya üzerinden muayenesine gelen transseksüel hastasını fotoğraf ile teşhir ederken, nefret kusan homo-transfobik açıklamalarda bulundu: İçimdeki insan sevgisi yüzünden muayene ettim!

Genç, fotoğrafla birlikte gönderiye “Günaydın. Millet kapısının önünde kedi yavrusu bulur, bizim kapının önünde bunu buldum. İçimdeki insan sevgisi nedeniyle baktım tabi” sözlerini de ekledi. Hekimlik mesleğine başlarken, ettiği hipokrat yemininde din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının göreviyle vicdanı arasına girmesine izin vermeyeceği sözünü veren bir doktorun bu paylaşımı, sosyal medyada tepki topladı.

Yaptığı teşhir ve homo-transfobik sözler sarf eden Cüneyt Genç’e sosyal medya üzerinden tepki verilmesinin ardından, cevap vermekte gecikmeyen homo-transfobik doktor şunları söyledi:

"Facebook ne düşünüyorsun diye soruyor, Türkiye’de gördüğümün çok üzerinde eşcinsel olduğunu ve bunları onaylayan, sempati duyan, pozitif ayrımcılığı hakkettiklerine inanan insanlar olduğunu düşünüyorum. Ve tüm bu insanların eşcinsel sevicilik maskesi altında pozitif ayrımcılık istediklerini düşünüyorum. Şimdilik eşcinsel paylaşımını kaldırdım. O da ben rahatsız olduğum için değil beni seven, anlayan ve düşünen arkadaşlarım aleyhime başlatılan kampanyadan rahatsız olup beni korumak için gereksiz bir çaba içine girmelerini istemiyorum. En çok güldüğüm de Ulusal Af Örgütünden aradılar abi. Ben de affettim onları. İlerleyen süreçte bu tercihteki arkadaşların tavrına bakarak onlara pozitif ayrımcılığın en güzel örneklerini sunmaktan geri kalmayacağım. Ne çirkefmişsiniz be."

Genç’in sayfasında gezildiğinde, kadınlarla ilgili cinsiyet rollerine ilişkin, cinsiyetçi birçok içeriği rahatlıkla paylaştığı ve çevresinden pek de tepki almadığı görüldü.

Homofobide / cinsiyetçilikte uzman doktor Cüneyt Genç, suç işlemiştir ve Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapmasını, hasta hakları ve bu hakların ihlali konusunda hassasiyetini bekliyoruz.

Bugün yildirim imzanı bekliyor!

yildirim simsek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Homofobide / cinsiyetçilikte uzman doktor Cüneyt Genç, suç işlemiştir». yildirim ve imza atan diğer 3.235 kişiye katıl.