Başarı

Hisarüstü Köpeklerine Uygulanan Şiddet ve Hukuksuzluklar Son Bulsun!

Bu kampanya 1.123 destekçi ile değişim yarattı!

HİSARÜSTÜ KÖPEKLERİNE UYGULANAN ŞİDDET VE HUKUKSUZLUKLAR SON BULSUN!

Geçtiğimiz günlerde (22 Temmuz gecesi) Hisarüstü 5. Sokak’taki bir grup esnaf, kurye motoruna havladıkları bahanesiyle köpekleri sopa ve kovalarla dövmüş, tekmelemiş ve can havliyle kaçan hayvanları kovalamıştır. Köpeklerin bir mekana sığınması üzerine, hıncını alamayan esnaf işletme sahibine “Bu köpekleri hep sen besliyorsun, şımartıyorsun” gibi söylemlerle sataşmış ve olay çıkarmaya çalışmışlardır. Bununla da yetinmeyip, tanışıklıklarını kullanarak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ulaşan esnaf ve mahalle halkı “Can güvenliğimiz yok” bahanesiyle köpeklerin hukuksuz bir şekilde toplatılmasını talep etmiştir. Sarıyer Belediyesi de bu hukuksuz talebi işleme koyarak, mahalledeki köpekleri toplamaya başlamıştır.

Yaşanan olaylar asıl tehlikeli olanların dayak yiyen köpekler mi yoksa dayak atan esnaf mı olduğunu açıkça göstermektedir.

BU YAŞANAN OLAYLAR ÜSTÜNE SARIYER BELEDİYESİ’NE ÇAĞRIMIZDIR:

SOKAKLARDA YAŞAYAN VE KİMSEYE ZARARI OLMAYAN HAYVANLARIN TOPLANMASI 5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA KANUNUNA AYKIRIDIR.

HUKUKSUZ TOPLAMALARINIZA DERHAL SON VERİN.

Biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak bu haksız eylemleri kabul etmiyoruz. Tüm hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin karşısında duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Birlikte yaşamı savunan herkesi de hukuksuzlukların karşısında durmaya davet ediyoruz.

Mahallemizdeki köpekler kimsesiz değiller ve olmayacaklar. Köpeklere karşı yapılmaya çalışılacak tüm hukuksuzlukların da karşısında olacağımızı bildiririz.

Unutmayın nasıl ki üniversite öğrencileri Hisarüstü’nün önemli bir parçasıysa, kampüsümüzdeki ve mahallemizdeki köpekler de bizim çevremizin önemli bir parçasıdır.

KİMSEYİ DOĞRUDAN HEDEF HALİNE GETİRMEK İSTEMİYORUZ AMA GEÇİMİNİ ÖĞRENCİLER SAYESİNDE SAĞLAYAN ESNAFLARDAN HAYVANSEVER OLANLARI DESTEKLEYECEĞİMİZİ UNUTMAYIN.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NİN BİR ARADA YAŞAMI SAVUNAN HAYVANSEVER ÖĞRENCİLERİ AYAKTA!

Bugün Berke Bora imzanı bekliyor!

Berke Bora Mutafoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hisarüstü Köpeklerine Uygulanan Şiddet ve Hukuksuzluklar Son Bulsun!». Berke Bora ve imza atan diğer 1.122 kişiye katıl.