Metroda Müzik Canlansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İnsanın sıkıcı, ürpertici metronun* havasından bir nebze olsun sıyrılmasını sağlayan metro müzisyenleri.Çeşit çeşit insanlar ile muhattap olan bu müzisyenler genelde cep harçlıkları için yaptıkları bu işi gerçekten sevmekte ve kendilerini de bu sayede sosyal ve müzik anlamın da geliştirmektedirler. Bugüne kadar kulak misafiri olduğumuz enstrumanlar bağlama, akordeon,santür,gitar,keman,ney,flüt vb.üflemeli çalgılardır.Özellikle cok yaygin metro agi olan sehirler icin cok mutluluk verici insanlardir. Sabahin erken saatlerinde yerin dibine mahkum olan, belki 1 saate varan bir yolculuk yapmak zorunda kalan, ozellikle bir kac kere hat degistirerek giden, eve donuste yorgun bitkin, metroda havasiz kalmis insanlar icin acayip mutluluk vericidir o muzigi duymak, acayip sıkılmıs, bitmis bir anda birden bir flut,bir keman bir gitar sesi duymak,işten çıkmış, kafası yaptığı işin niteliğiyle ilgili olarak sürekli sorular taşıyan insanları  mutlu eden, ellerinden laptoplarını, boyunlarından kravatlarını atasını getiren insanlardır, kim bilir belki de onlar da mutsuzluklarıyla mutlu olanlardandır.

Ancak bazı zamanlar bu müzik yapmaya çalışan arkadaşların güvenlik kuvvetlerince yaka paça dışarı atıldığına da şahit olmuşuzdur. Görevi yerine getirenler bir emir neticesi ile bu uygulamyı yapmak zorunnda kalmalırını da biz metro yolcularına bakışları ve vücut dilleri ile anlatmak zorunda kalmaktadırlar.

Bu ufak da olsa harçlıklarını çıkarmaya çalışan müzik sevdalılarının müzik yapabilmeleri için belediyeden onay almaları gerekmektedir..Anlamadığımız bu uygulamanın metro müzisyenliği kavramına aykırı bir durum teşkil etmesi ki şöyle adı üstünde "metro müzisyenliği" O an için metroda müziğini yapıp müziğini paraya dönüştürme peşindeki müzisyenlerin meydana getirdiği bir durumdur.

Metro müzisyenlerinin de bir an önce bu sorunlarının çözülmesi ve müzik ruhun gıdasıdır denilerek  Metro yolcularının bu zevkten mahrum bırakılmaması için kampanyamıza destek bekliyoruz.Unutmayın ki bulunduğumuz ilden Hakkariye kadar metro yapsanız neye yarar ki bu insanları 1,5-2 dakikalık müziğinden mahrum bıraktıktan sonra...

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz KOMURCU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «him@izmir.bel.tr: Metroda Müzik Canlansın». Deniz ve imza atan diğer 4 kişiye katıl.