TSK’dan kendi isteği ile ayrılan personel, kamu kurumlarında istihdam edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Türk silahlı kuvvetlerinde 10 yıl ve üzeri gece gündüz demeden vatan savunması için terör örgütleriyle mücadele etmiş, ve elinde olmayan sebeplerle (ailevi, maddi, psikoljik, mağdur yakınlığı, özürlü çocuğu olup atandığı yerde konunun uzmanı sağlık kurumu bulunmaması, dışlanmışlık,  657 sayılı devlet memurları kanununun 92. Md ve ilgili fıkraları,) ayrılan personel hiçbir kurum tarafından kabul görmemekte adeta ötelenmektedir.

Görev yaptığı süre içerisinde de adeta üvey evlat muamelesi gören personel hakları adeta zar zor verilmekte, atandığı dış karakol ilçe merkezi demeden ailesini evini götürmeden vatanı için Canını hiçe sayan asla arkasına dönüp bakmayan, hertürlü şartlar uyum sağlayarak görev yapan personel elinde olmayan sebeplerle TSK dan ayrıldığı zaman kamu kurumlarına atanma hakkı olmasına rağmen hiçbir kurum atamayı kabul etmemektedir.

657 sayılı devlet memurları kanununun 92.94 md ve ilgili fıkralarında bu hak verilmiş olmasına rağmen adeta bir kandırmacadır, çünkü kanun maddesinde kamu kurumlarına atanır ibaresi olmasına rağmen insiyatif kuruma verilmiştir , bu durumda referansı olan (torpili, adamı) olan kurumlara atanabilirken diğer personel açıkta kalmaktadı.

657 sayılı devlet memurları kanununun 92. Md düzenlenerek vatanı için Canını vermekten çekinmeyen açıkta gezen TSK personeli için gerekli düzeltmelerin yapılarak sayıları 3-5 bini geçmeyen mağdur edilmiş eski personelin devletine küsmesinin önüne geçilerek geri kazanılması gerekmezmi

haydi adaletin yerini bulması için bir imzada sen at sesimizi duyurmamıza yardım et

Bugün Ömer imzanı bekliyor!

Ömer Esendere bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Herkes: TSK’dan kendi isteği ile ayrılan personel, kamu kurumlarında istihdam edilsin». Ömer ve imza atan diğer 17 kişiye katıl.