Trakya Ovasına Termik santral istemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

TERMİĞE KARŞI 'İTİRAZ KAMPANYASI'..!

Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli yakınlarına kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı ‘itiraz kampanyası’ başlattı...

Yapılan duyuruda, konuya duyarlı tüm vatandaşların Kent Konseyi’nden alacakları itiraz dilekçesini doldurarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etmeleri istendi.

'TARIMI BİTİRECEK, HAVAYI KİRLETECEK'
Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada; “Kırklareli Merkez İlçeye 19,5 km, İnece-Ulukonak Mahallesi’ne 700 metre, Dokuzhöyük köyüne 1,8 km, Karahalil köyüne 3 km, Bostanlı köyüne 5,3 km mesafedeki alana kömürlü termik santral kurulmak istenmektedir. Tarif edilen alan birinci sınıf tarım arazisidir. Söz konusu santral ise bir saatte 61 ton külü yalnızca bacasından yayacağı gibi; yine bir saatte 82 ton su tüketecektir. Ayrıca bacadan çıkan kül ve zehirli gazlar tarım arazilerinin üstüne yayılarak tarımı bitireceği gibi; soluduğumuz havayı da kirletecek, insan ve canlı yaşamına karşı tehdit oluşturacaktır” denildi.

'TOPLANTILAR DÜZENLENECEK'
Kırklareli Kent Konseyi değişik yerleşim birimlerinde çeşitli toplantılar düzenleyerek, vatandaşları bilim insanları ve hukukçularla buluşturacaklarını açıkladı.

İlk toplantının 10 Temmuz 2018 Salı günü saat 21:00’da Dokuzhöyük köyünde gerçekleştirileceği, ayrıca konuya yönelik teknik bilgileri içeren basın açıklamasının da önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Bugün Özer imzanı bekliyor!

Özer Yavuz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Herkes: Trakya Ovasına Termik santral istemiyoruz!». Özer ve imza atan diğer 404 kişiye katıl.