Broşür Kirliliğine Son

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Broşür Kirliliği! Market Broşüleride Çevreyi Kirletiyor; Tıpkı Plastikler Gibi!

Plastik poşet kullanımı ile ilgili çıkan yasa ile beraber ülkemizde yeni bir dönem başladı. Artık poşetler ücretli olarak satılıyor. Ve hepimiz bu süreçte fikrimizi ifade ediyoruz bu yeni ugulama hakkında.

Uygulamanın şekli ve tüketicilere olan maliyeti elbette tartışılabilir bir şey ama, ülkemizde plastik tüketiminin, özellikle poşet ve pet şişe kullanımı, son 10 yılda gerçekten maksimum çevre kirliliği oluşturacak bir seviyeye gelmesinden dolayı, bu anlamda çok önemli bir çevre koruma konusunu üle olarak açmış olduk. Ama plastik poşetler ve pet şişeler kadar çevreyi ilgilendiren ve unuttuğumuz başka bir konu daha var; o da marketlerin basılı broşürlerinin yaptığı çevre kirliliği. Evet, ülkemizde market broşürleri konusunda da ölçüsüz bir çevre kirliliği var.

Gıda, Kozmetik, Yapı ve Teknoloji marketlerinin son yıllarda her ay yüzbinlerce broşürü çok dağınık şekilde, adeta her yere saçılarak, apartman kapılarına sıkıştırılarak, mağaza önündeki standlara veya market kasalarının önüne konarak kontrolsüzce çevreye saçılarak dağıttıklarını görüyoruz.

Bu kirliliğin temel çözümümün de online yani e-broşürler olduğu fikrine inanıyoruz. Bu bağlamda basılı broşür dağıtığımına ve dağıtım şekline de belirli çevre koruyucu kurallar getiren yasal kurallara da ihtiyaç olduğunu belirtmekte fayda var. Lütfen sizlerde Broşür Kirliliğine Son Kampanyamıza Katılın!

Bugün ÖMER imzanı bekliyor!

ÖMER VURAL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «herkes: Broşür Kirliliğine Son». ÖMER ve imza atan diğer 0 kişiye katıl.