Doğrulanmış başarı

Çocuklarımız Okul Yolunda Ölmesin!

Bu kampanya 9.117 destekçi ile değişim yarattı!

Bu kampanyayı imzalayarak, ÇOCUK ÖLÜMLÜ bir kazanın önüne geçebilirsiniz!

Avusturya, Belçika, Hollanda, İrlanda, İtalya, İspanya, Portekiz, Danimarka ve Yunanistan'da meydana gelen trafik kazalarında ölen toplam çocuk sayısının TÜRKİYE'DE TRAFİKTE ÖLEN ÇOCUK SAYISINA EŞİT OLMASI sizce TESADÜF MÜ?

Dünya'daki tüm trafik kazası ölümlerinin neredeyse yarısını oluşturan 10 ülke arasında TÜRKİYE'nin de yer alması sizce KADER Mİ?

2010 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütü'nün "Güvenli Yol Projesi" kapsamına alma gereksinimi duyduğu 10 ülkeden biri olmamız sizce LÜTUF MU?

Ankara TED Koleji, Ankara Bahçeşehir Koleji, Mehmet Zakir Ekni Anadolu Lisesi, Final Okulları ve aynı güzergahı kullanan diğer okulların (Maya Koleji, Doğa Koleji, Amerikan Kültür Koleji, Nesibe Aydın Okulları, Pi Okulları, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları, Lycée Charles de Gaulle Ankara ve diğer) yolu olan Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı, çevredeki yoğun inşaat çalışmaları sebebiyle çok sayıda KAMYON ve İŞ MAKİNASI ile dolu.

Elbetteki bu inşaatların tamamlanması gerekiyor. Ancak bu kamyon ve iş makinaları HER GÜN binlerce çocuğumuzun okula gidiş ve dönüş saatlerinde; dikkatsiz sürücü kullanımları, dikkatli kullanılsalar bile kendi doğaları gereği veya yolun kendisinden kaynaklanan (dik rampalar, tehlikeli virajlar) tehlikeler sebebiyle, hem okul servislerini hem de aracında yavrularını taşıyan anne babaları fazlasıyla tedirgin ediyor. Ve malesef tüm ölümlü yaralamalı kazaların %65,9'u GECE DEĞİL, GÜNDÜZ OLUYOR!

Peki Biz Ne İstiyoruz?

OKULA GİDİŞ ve OKULDAN ÇIKIŞ SAATLERİNDE TRAFİĞE ÇIKIŞI ZATEN YASAK OLAN KAMYON VE İŞ MAKİNALARININ,  KAÇAK OLARAK VEYA ÖZEL İZİN UYGULAMASI İLE KANUNİ SULTAN SÜLAYMAN BULVARI'nda TRAFİĞE ÇIKIŞININ ENGELLENMESİNİ, SÜRÜCÜ KURSLARININ AYNI SAATLERDE SADECE SAĞ ŞERİDİ KULLANMALARI KONUSUNDA UYARILMASINI talep ediyoruz!

Son zamanlarda yeterince acı çeken Ankara'da, bir facia daha yaşanmadan, Çocuklarımız Okul Yolunda Ölmeden kampanyayı imzalayalım, paylaşalım, destekleyelim!

Bugün Sıla imzanı bekliyor!

Sıla Akyol bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Her Yıl Okul Yolunda Ölen 50 Çocuğumuzun Hayatını Kurtarabilirsiniz!». Sıla ve imza atan diğer 9.116 kişiye katıl.