0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bilindiği üzere, doktorlar 6yıllık zorlu ve okuma maliyeti yüksek tıp fakültesi eğitiminin ardından geleceklerini belirleyen uzmanlık branşına sahip olmak için, dünyanın en zor ikinci sınavı olarak seçilen , Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 'na girmek mecburiyetindeler. Her geçen sınavda puanların hayli yükseliyor olmasının yanında kontenjanların da artmıyor oluşu sınavın kazanılabilirliğini azaltmakta ve çoğumuz bu sınava defalarca kez girmek zorunda kalmaktayız. Birçok doktor sosyal hayatını, aile hayatını ve hatta istifa ederek meslek hayatını yok sayarak çok zor şartlar altında bu sınava hazırlanmaktadır. TUS'a giriş ücretleri de her defasında katlanarak artmaktadır.

2015 yılında 100 tl olan giriş ücreti 2016 yılı başında 220 tl'ye çıkarılmış ve İki sınav sonra da 300 tl olarak belirlenmiştir.

Bu ücret on binlerce kişinin girdiği ve nihayetinde bir 'sınav' için çok fazla değil midir? Bu artış neye göre belirlenmektedir? 6 ay sonra kaç olacaktır?

Ücretlerdeki bu sürekli artışa dur demek ve ücretlerin aşağı çekilmesini istiyorsan sen de bu kampanyayı imzala !

Bugün Dilay imzanı bekliyor!

Dilay Düzce bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Her sınav öncesi artan TUS’a giriş ücretlerindeki bu artışa dur demek için sen de imza at». Dilay ve imza atan diğer 4.305 kişiye katıl.