Her eve 1 psikolog atansın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Her eve Aile Hekimi ile birlikte çalışacak 1 psikolog atansın!

Günümüzün hayat şartları ve ailelerin üzerindeki yükler yoğun stres yaratmakta ve aile bireylerinin psikolojisini olumsuz etkilemektedir.  Yoğun stres altındaki anne babalar çocuklarına karşı tahammülsüz davranmakta ve geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı büyümesine katı olamadıkları gibi psikolojisi problemlerinden dolayı cinnet geçirerek çocuklarına zarar vermektedir. Maalesef son günlerde basına cinnet geçiren ve öz çocuğunu öldüren anne babaların haberlerini sık duymakta ve toplum olarak çok üzülmekteyiz. Aynı zamanda anne babaların çocuk bakımı, gelişimi ve psikolojisi alnında yeterli bilgileri olmadığından çocuklarına yanlış yaklaşımda bulunmaktadırlar.

Özellikle şehirleşmenin artması, çekirdek aile ve tek ebeveyn olmanın yükleri ile birlikte anne babalar yoğun stres yaşmaktadırlar. Aynı şekilde hamilelik, lohusalık ve bebeklik dönemi gibi riskli dönemlerde annelerin psikolojik destek alması, annenin çocuğuna da, kendine de iyi bakmasına destek olacaktır. Hem anne babanın, hem de çocuğun ruh sağlığının izlenmesi, kontrol edilmesi ve herhangi bir problem varsa geç olmadan önemlerinin alınması ve tedaviye yönlendirilmesi için Aile Hekimi ile birlikte çalışacak bir psikoloğun her aile atanması birçok toplumsal problemin önüne geçecektir. Böyle bir ihtiyacın varlığını yetkililere saygı ile bildirim.

#hereve1psikologatansın

Saygılar

Sevil Yavuz

Bugün Dr. Sevil imzanı bekliyor!

Dr. Sevil Yavuz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Her eve 1 psikolog atansın!». Dr. Sevil ve imza atan diğer 279 kişiye katıl.