EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN , ALTINKUM PLAJINDAKİ KUMUN ÜSTÜNE APART OTEL YAPIMI HEMEN DURDURULSUN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Eğirdir Gölü stratejik öneme sahip içme suyu olup, 2012 de çıkarılan EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİNCE göl ve kıyıları koruma altına alınmıştır. Bu hüküm gereğince göl havzasında nereye neyin yapılacağı belli olmasına rağmen, gölün sahil kabul edilen ve uzun yıllardır herkesin günü birlik kullanımında olan plajının zemini kum olan kesimine önceki dönemin belediyesince verilen imar izni nedeniyle, buraya yapılaşma iznini gerekçe gösteren yönetimler yeni verilen imar izniyle Eğirdir Gölülü Özel Hükümleri’ni ihlal ediyorlar. Çünkü 31 yıl önce verilen ruhsatın bu gün için geçerli olmadığı 3194 sayılı İmar Kanunun 29 . Maddesince “Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde verilen RUHSAT HÜKÜMSÜZ SAYILIR " demektedir. Yenisi verilen ve Şubat 2109 da imara başlatılan göl kıyı kesimini ve EGÖH uygunluk göstermeyen bu yapının ülkemizde, Kapadokya v.b. örneklerinde olduğu gibi durdurulmasını , zaten altyapı sorunlarıyla giderek kirlenen Eğirdir’imizin,adı gibi ALTINKUM olan koruma altındaki doğa güzelliğimizin sahilin korunması ve gelecek nesillere yapısız- işgalsiz, en doğal haliyle taşınmasını ve bu büyük yanlıştandönülmesini istiyoruz.Siz de attığınız bir imza ile gölün korunmasına destek olun.Bizim aramıza katılın.