KurumİçiHaksızlıktır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bizler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarıyız. İyi bir gelecek ve ülkemize hizmet etmek için Bakanlığımızın sınavlarına hazırlanıyor ve gece gündüz emek veriyoruz. Ama kadro sorunu ve yapılan haksızlıklar bizlere derslerden daha ağır geliyor ve çaresiz bırakıyor.
Süreci başlatılan ve açıktan alımları ciddi düzeyde etkilediğini müşahede ettiğimiz, Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı için kurum içi özel sınavı, yıllarca okumuş ve KPSS'ye hazırlanıp belli puanlar elde etmiş fakat emeğinin karşılığını alamayan gençlere büyük bir haksızlıktır.
Açıktan alımlarda bizler; KPSS A Grubu, kurum sınavı, mülakat, yeterlilik süreci ve sınavı gibi çok uzun ve zor aşamalardan geçerek ancak bir uzman olurken, kurum içi çalışanlar; Türkçe, Matematik çözerek girdiği kurumda bu özel sınavla birlikte diğer personele eşit ve uzman kabul edilecektir. Ayrıca şoförlerin bile bu kadroya alınması öngörülmektedir. Bu yıllardır emek veren biz İİBF mezunları tarafından kabul edilebilir bir durum değildir.
Kariyer mesleklere girmek için sınav yönetmelikleri açıktır. Kurum içindeki bazı sorunlara kendine özgün çözüm yöntemleri varken, bu şekilde ciddi hak kaybına sebep olacak bir yolun izlenmesini biz kabul etmiyoruz.
Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok, tüm haksızlıklara da karşıyız. Fakat bu sınavla birlikte günümüz şartlarında gerçek şudur ki, genç ve işsiz adaylar daha fazla mağdur olacak, çalışan personelin unvan değişiminin, maaş farkı maliyeti dışında kuruma hiçbir katma değeri olmayacaktır. Kurum içindeki dinamikler bozulacak, baskılar sonucunda iyi niyetle yapılan faaliyet herkese zarar verecektir.
Bu özel sınav konusunun yeniden değerlendirilmesini ve iptal edilmesini istiyoruz. Ülkemizin geleceğinin inşası, güçlü ekonomi ve maliye için; genç, dinamik, donanımlı adaylara daha fazla fırsat verilmesini ve kadro sayısının en az 3000 olarak revize edilmesini talep ediyoruz.