Kıdem Tazminatı Fon Sistemine Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Kıdem Tazminatı tartışmaları yeniden gündemde! Kıdem tazminatı işçinin işten çıkarıldığı andaki en büyük desteğidir, alın teridir. Bu kazanılmış hak işçinin kendi kontrolünde olmalı tasarrufunu kendi tasarlamalıdır. Günümüzde hak kazanılan tutar devletin ön gördüğü şekilde fona aktarıldığında kişinin emeklilik zamanı geldiğinde enfilasyon karşında erimiş durumda olacaktır.

Çözüm kıdem tazminatının güvence altına alınmasıdır. İşverenler çeşitli bahaneler üreterek kazanılmış hakkı gasp edememelidir. Sistemin düzgün şekilde ilerleyebilmesi için kıdem tazminatları işçinin 1 yılı dolar dolmaz devlet kontrolündeki bir hesaba işveren tarafından düzenli olarak yatırılmalıdır. İşçinin işten çıkarılması durumunda hak kazandığı tutar işçiye kesinti yapılmaksızın teslim edilmelidir.

Halihazırda özel bir kurumda çalışmaktayım ve eminim herkesin aklında aynı soru var, kıdem tazminatımızı istediğimiz zaman kullanamayacak mıyım? O anda en acil zamanda işten çıkarılmışsınız ve güvenceniz olan o tutarı alamıyorsunuz. Kendi alın terimle hak ettiğim kıdem tazminatımı ihtiyacıma göre kullanamayacaksam neden var? Lütfen kıdem tazminatımıza dokunulmasın!