Hayvanların sesi olalım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

19.02.2018 tarihinde enfeksiyonu olan 5 aylık erkek kedimi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne muayene etmek için götürdüm.Muayene ücretini vermemize rağmen muayene etmeden direkt tetkik yapılacağını söylediklerinde muayene etmeyecek misiniz dememiz üzerine yarım saatte anca muayene odasına alındık.Dahiliye uzmanına muayene ederken akciğerlerinde de enfeksiyon var dinlemeyecek misiniz dediğimizde ha bakayım diye gelişigüzel bir muayene yaptı.Hastanın durumunu adam akıllı dinleyip dosyaya yazma zahmetine bile girmeden bir sürü kafadan tetkik istendi ve yapılan hiçbir tetkik dosyaya yazılmadığından her defasında farklı doktora laf anlatmak zorunda kaldık.Hiçbirinin bir diğerinden haberi yoktu.5 defa başarısız çekimden dolayı röntgen çekildi.Damar yolu açma adına kedinin önce ön ayağı traşla tahriş edilip kanatıldı daha sonra arka ayaktan girme kararı alınıp damar yerine verecekleri serumu cilt altına yapılan işlem nedeniyle serum cilt altina giderek kedinin ayağı balon gibi şişti,kedinin aglamalarindan anlamadik önce taki sisene kadar. serumu kendimiz kapatmak ve çıkarmak zorunda kaldık.Kedinin anamnezi iyi alınmadığı için işemiyor zannedilip boş yere anestezi yapılmadan(ki dahiliye uzmanı yapılması gerektiğini söylemişti fakat kimsenin birbiriyle koordinasyonu olmadığı için)4 uzvundan tutularak bağırta bağırta işkence halinde sonda takıldı.Sondanın dikişi için 15 dk o pozisyonda kediyi tutarak cerrahı bekledik.Cerrah büyük bir rahatlıkla elini kolunu sallayarak geldi ve yine anestezi olmadan canlı canlı etine dikiş attı.Kedinin çığlıkları hala aklımızdan gitmiyor.Üstelik ipi keseceği makası bile getirmekten aciz bir şekilde yaptı işlemi.İp kaldı dedik ha makası unutmuşum getireyim siz bekleyin olur böyle şeyler diyerek önemsiz bir olaymış havası yarattı.Hijyene hiç gelmiyorum bile.Fakülte olarak enjektör başına bile para almadan(10 tl) takamadıkları ödenek sistemiyle hastaneye alınması gereken malzemelerden (flaster,elizabeth boyunluk) birini bile temin edemedik.Hepsi için kendimiz şehir merkezine inip(bu sırada kedi sondayı çıkarmasın diye hareketsiz bir şekilde yarım saat uzuvlarından tuttuk)kendimiz alıp geri fakülteye dönmek zorunda kaldık.Eve döndüğümüzde neden sonda takıldığını anlayamadığımız için arayıp sorduğumuzda kediniz işeyemiyormuş onun için dendi.Biz inanamadık asla onlara böyle bir şey demememize rağmen anamnezi doğru düzgün alıp dosyaya yazmadıkları için herkes kendi kafasına göre takılıp boş yere acı çektire çektire sonda işlemi yapılmış. Sonra biz isemiyor sandik o yuzden taktik cikartin siz ozaman sondayi dendi. Bütün bunları yaşadıktan sonra çevremize sorduk soruşturduk ve bu olayların sadece bizim başımıza gelmediğini birçok kişiye karşı böyle sorumsuzca ve etik dışı davranıldığını öğrenerek bu imza kampanyasını başlatma kararı aldık.Lütfen sizler de bu duruma karşı tepkinizi dile getirin.Onların bizden hiçbir farkları yok tek farkları konuşamamaları..

Bugün Sema imzanı bekliyor!

Sema Balande bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanların sesi olalım!». Sema ve imza atan diğer 142 kişiye katıl.