Hayvanlar─▒ Koruyacak Yasal D├╝zenleme ─░stiyoruz #djangobozburun

0 ki┼či imzalad─▒. Hedefimiz 500.000.

Yukar─▒daki foto─čraf, bizim i├žin bu d├╝nyan─▒n en g├╝zel karesi ve korkun├ž bir insan bizden bunu ald─▒, alabildi. Bir insan─▒n bizim o─člumuzla b├╝y├╝yeceklerini hayal etti─čim k├Âpeklerimiz DjangoÔÇÖmuz ve PamukÔÇÖumuzu elimizden almaya, onlar─▒ vah┼čice katletmeye ne hakk─▒ var? Ve maalesef en ac─▒kl─▒s─▒, nas─▒l bunun hak etti─či ├Âl├ž├╝de bir cezas─▒ olmaz.

T├╝rk Ceza KanunuÔÇÖnda hayvanlara kar┼č─▒ i┼členen su├žlar, ÔÇťMala zarar vermeÔÇŁ ba┼čl─▒─č─▒ alt─▒nda yer al─▒yor. Yani TCK hayvanlar─▒ can olarak de─čil, mal olarak g├Âr├╝yor. Hayvanlara kar┼č─▒ su├ž i┼čleyen ki┼čilere sadece idari para cezas─▒ verilebiliyor.

Dilerim ki, Django ve PamukÔÇÖun kayb─▒, hayvan dostlar─▒m─▒z─▒n haklar─▒n─▒n ger├žekten korundu─ču bir yasan─▒n y├╝r├╝rl├╝─če girmesine vesile olur. Biz bunun i├žin elimizden geleni yapaca─č─▒z ama bunun i├žin siz hayvan dostlar─▒n─▒n da yard─▒m─▒na ihtiyac─▒m─▒z olacak. Son g├╝nlerde s─▒k├ža tart─▒┼č─▒lan ancak hen├╝z bir sonuca var─▒lamam─▒┼č olan hayvan haklar─▒n─▒n ger├žekten korundu─ču bir yasa teklifinin kabul edilmesi i├žin hep birlikte ├žal─▒┼čmal─▒y─▒z.

Ku┼čkusuz ki, Django ve Pamuk, geri gelmeyecek, t─▒pk─▒ say─▒s─▒z masum dostumuz gibi. Ama en az─▒ndan bu yasa ├ž─▒karsa art─▒k hayvanlara yap─▒lanlar─▒n bir cinayet, yapanlar─▒n da cani ve katil oldu─ču kabul edilir.

Aile olarak biz hayat─▒m─▒z─▒ hep hayvanlarla g├╝zelle┼čtirdik. Her zaman her yerde hayvan haklar─▒ i├žin savunucu olduk ve bug├╝n son nefesimize kadar bu adam ba┼čta olmak ├╝zere t├╝m hayvan dostlar─▒m─▒z─▒n hakki i├žin m├╝cadele edece─čimize s├Âz veriyoruz.

Tanem S─▒var Dirvana ve Edhem Dirvana

Bug├╝n Hazal imzan─▒ bekliyor!

Hazal Yilmaz bu imza kampanyas─▒ i├žin senin deste─čini bekliyor: ┬źHayvanlar─▒ Koruyacak Yasal D├╝zenleme ─░stiyoruz #djangobozburun┬╗. Hazal ve imza atan di─čer 478.001 ki┼čiye kat─▒l.