Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki Yasal Boşluk Giderilsin! #mecnun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Hayvanları Koruma Kanunu’nde yer alan yasal bir açık oğlumuz Mecnun’u bizden aldı. Görünürde hiçbir sağlık problemi olmayan oğlumuzu 08.02.2017 tarihinde kısırlaştırmak için veterinere götürdük. Operasyondan sonra Mecnun’un beklenenden fazla kanaması olduğunu söyleyen veteriner Mecnun’un klinikte kalması gerektiğini söyledi. Ayın 12’sinde iyi olduğu bilgisi ile Mecnun’u eve getirdik ancak evde kanaması devam etti. Kanamada herhangi bir azalma olmadığı için tekrar veterinere götürdük ve klinikte bıraktık. Ayın 14’ünde bize Mecnun’un durumunun oldukça ağır olduğu ve onu kaybedebileceğimiz bilgisi verildi. Bundan yaklaşık 10 dakika sonra da Mecnun’u kaybettiğimiz haberini aldık.

Mecnun’u kliniğe almaya gittiğimizde ise oldukça umursamaz bir tepkiyle karşılaştık. Veteriner bize Mecnun’un kanının pıhtılaşmasını engelleyen genetik bir hastalığa sahip olduğunu belirtti. Ancak bununla ilgili operasyondan önce herhangi bir test yapmadı. Bu durumu hatırlatıp sorduğumuzda ise “böyle bir testi yapmak zorunda olmadığını” dile getirdi.

Bu sorumsuzluğu yasal sürece dökeceğimizi söylediğimizde ise yazılı bir belge düzenlenmediği için durumu kanıtlayamayacağımızı belirtti. Mecnun’u ikinci kez kliniğe yatırdığımızda durumunun bu kadar ağır olduğunu bilmiyorduk. Ki bununla ilgili tarafımıza hiçbir bilgi de verilmedi. Eğer hekim tarafından uyarılsaydık köpeğimizi daha donanımlı bir kliniğe götürürdük.

Bu konuyla ilgili neden uyarılmadığımızı sorduğumuzda veterinerimiz bize eşinin kolunun kırık olduğunu ve köpeğimizle ilgilenemediğini söyledi.

6 yılımızı paylaştığımız köpeğimiz Mecnun yasadaki boşluk ve bir veterinerin ihmali yüzünden hayatını kaybetti. Biz böyle bir nedenden dolayı başka canların hayatını kaybetmesini istemiyoruz.

Sesimize ortak olun!

Yeterli sayıya ulaşırsak hem Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki bu açık kapatılır ve canlarımız ölüme terk edilmez hem de bu açıktan yararlanmaya çalışan veterinerlerin önüne geçilmiş olur.
Gökçe&Emre Dalkıran

Bugün Emre imzanı bekliyor!

Emre Dalkıran bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki Yasal Boşluk Giderilsin! #mecnun». Emre ve imza atan diğer 394 kişiye katıl.