Hayvanat Bahçeleri Kapatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Hayvanat bahçeleri hayvanlarla ilgilendiğini iddia etse de, onlar için bir sığınak veya yuva olmaktan çok ilginç hayvanların ‘koleksiyonunu yapan’ kurumlar olarak tarif edilebilir. En iyi hayvanat bahçelerindeki en iyi şartlar bile, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yerini tutamaz. Koşmak, dolaşmak, uçmak, tırmanmak, yemek aramak, eş seçmek ve kendi türleriyle birlikte olmak gibi onlar için doğal ve önemli olan şeyleri yapmaları engellenir.

Hayvanat bahçeleri insanlara, hayvanları alıkoymanın ve sıkılan, kapatılan, yalnız, kendi hayatlarını kontrol etmekten mahrum ve evlerinden uzakta olan hayvanları kilit altında tutmanın kabul edilebilir olduğunu öğretir. Born Free filminde oynayan ve esaret altındaki hayvanlar için yaptığı çalışmalar adına 2003 yılında İngiliz Şövalyelik Nişanı alan Virginia McKenna, Born Free filminde yer almanın, ‘yaban hayvanlarının hayvanat bahçelerine hapsedilmeye değil, yaban hayatına ait olduklarını’ anlamasını sağladığını söylüyor; ‘Özgürlük çok değerli bir kavram ve esaret altına alınan yaban hayvanları özgürlükten mahrum olmanın acısını fiziksel ve zihinsel olarak çekiyor.’

Bugün Rumeysa imzanı bekliyor!

Rumeysa Abdioğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanat Bahçeleri Kapatılsın». Rumeysa ve imza atan diğer 1.677 kişiye katıl.