Hayvan İstismarı: Flamingo Köy Vahşeti Durdurulsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

İstanbul Çatalca’da yer alan Flamingo Köy isimli mekanın, doğal ortamlarından ve yaşam şartlarından son derece uzak bir mekanda sayısını bilmediğimiz kadar Flamingo’yu alıkoyduğunu görmekteyiz. Vahşi yaşamın bir parçası olan bu canlıların, parayla alınıp satılacak ve sergilenecek birer eşya olmadığı aşikardır. Söz konusu müessese, bu hayvanları teşhir etmekte ve bunun üzerinden de para kazanmaktadır. Flamingo Köy adını verdikleri bu mekanda vakit geçirmek için bile ücret talep edip karşılığında asla uygun ve yeterli olmayan bu çirkin ortamda kuşları sergilemektedirler. Yapacağınız en ufak bir araştırmayla bu canlı türünün yüzlerce üyesiyle topluluk halinde yaşayan, vahşi doğaya ait, göç edebilen ve azılı şartlarda bile hayatta kalmak için savaşan bir tür olduğunu görebilirsiniz. Bu hayvanların söz konusu ortamda kendi rızalarıyla kalmadıkları da aşikardır.

Bir İDDİAYA göre; burada alıkoyulan flamingoların alandan ayrılmaması için KANAT VE KUYRUKLARI KESİLİP KISALTILARAK hareket kabiliyetleri de sınırlandırılmıştır. Bu kampanyanın amacı hem bu iddiaların araştırılması ve işkence iddiasının doğruluğu kanıtlanırsa suçluların cezalarını çekmesi hem de burada alıkoyulan flamingoların doğal ortamlarına dönmelerinin sağlanması ve bu istismara bir son verilmesidir.