Kampanya Kapatıldı

Eskişehir'deki hayvanat bahçesi kapatılsın!

Bu kampanya 462 destekçiye ulaştı

Eskişehir'de büyük halk tepkisine rağmen açılan çağ dışı hayvanat bahçesinde dün bir rakun çitlerden geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılmış ve bu olaya dair görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuş, kamuoyunda vicdanen rahatsızlığa sebebiyet vermiştir. Yaşadığımız çağda hayvanların kafeslere, tel örgülere hapsedilerek sergilenmesi, kölelik teşhiri gibi bir rezaletin varlığı yetmezmiş gibi, bu tel örgülere elektrik verilerek canlıların yaşamının tehlikeye atılması Eskişehir Büyükşehir Belediye'sine, Eskişehir halkına ve kamu vicdanına sığmamaktadır.

Uzun vaadede talebimiz söz konusu hayvanat bahçesinin kapatılması ve orada bulunan canlıların "gerçek yaşam alanlarına" döndürülmesi, kısa vadede ise tel örgülerdeki elektrik akımınin kaldırılması ve rakunun tedavisinin hassasiyetle gerçekleşmesidir.

Olayın ardından Eskisehir Buyuksehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamanin hiçbir somut niteliği yoktur, bu konu hakkında taleplerimizin samimi bir şekilde gerçekleştirilmesini ve olayla bağlantısı olan kişi ve kurumların cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Bugün raziye imzanı bekliyor!

raziye kırlı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «HAYTAP: Eskişehir'deki hayvanat bahçesi kapatılsın!». raziye ve imza atan diğer 461 kişiye katıl.