Kampanya Kapatıldı

İçinde Tavşan Beslenen Mekanların Sahiplerini ve Çalışanları Uyarın.

Bu kampanya 25 destekçiye ulaştı

Bildiğiniz gibi tavşanların kulaklarından tutup kaldırmanın normal olduğuna ve canlarının yanmayacağına inanılır.Ben de tavşan beslemeye başlayıncaya kadar bunun böyle olduğunu sanırdım ancak tavşan aldıktan sonra tavşanlarla ilgili biraz araştırma yaptım ve aslında tavşanların kulaklarından tutulup kaldırılırsa canlarının yanacağını, yıkanırlarsa hasta olup ölebileceklerini, yavru tavşanlara sebze verilmemesi gerektiğini, bir süre sonra verilmeye başlanabileceğini ama sürekli verilirse ishal olup ölebileceklerini ve bu yüzden her gün marul, havuç vermek yerine buğday, mısır tarzı şeylerle beslenip belli aralıklarla sebze verilmesi gerektiğini öğrendim.

Aslında burada kampanya başlatmamın sebebi bir defasında Erzurum'a gittiğimde bazı çay bahçelerinde ve piknik alanlarında müşterilerin ilgisini çekmesi için tavşan beslendiğini ve çalışanların bir tavşanı nasıl tutmaları gerektiğini bile bilmediklerini görmem.Bu bahsettiğim yerlerde hep çalışanlarla konuştum ve hepsi de tavşanları kulaklarından kaldırmanın yanlış olmadığını sanıyordu.Bu arada, bahsettiğim Erzurum'daki yerlerden biri sanırım tavşanlı park olarak biliniyor, hem sahibiyle hem garsonlarıyla defalarca konuşmama rağmen hiçbiri umursamadı, eğer aranızda orayı bilen birileri varsa bir de onlar gidip konuşsa çok iyi olur, özellikle sahibiyle ki işe sonradan girecek olanlara da anlatsın.

Sizlerden ricam, pet shoplarda veya herhangi bir yerde tavşan beslendiğini görürseniz oranın sahibini ve çalışanlarını bu konularda uyarmanız.Ve eğer kendiniz pet shop veya tavşan beslenen herhangi bir yer işletiyorsanız/orada çalışıyorsanız bu hayvanların nasıl beslenmesi ve nasıl tutulması gerektiği gibi konularda daha dikkatli olmanız.Ben tavşanlar üzerinde durdum ama tavşan dışındaki hayvanlar için de şu geçerli; eğer bir CANLIYA bakmakla yükümlüyseniz lütfen ona nasıl bakmanız, nasıl davranmanız, nasıl tutmanız gerektiğini araştırın ve başka yerlerde de insanları uyarın.

Bugün büşra imzanı bekliyor!

büşra yazıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «haysevder@gmail.com: İçinde Tavşan Beslenen Mekanların Sahiplerini ve Çalışanları Uyarın.». büşra ve imza atan diğer 24 kişiye katıl.