Haydarpaşa Tren Garı Konservatuar olarak değerlendirilmeli.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bilindiği gibi, Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Kadıköy iskele meydanında, 1986'da kendilerine tahsis edilen eski hal binasında eğitim vermektedir. Kızımın da bir süre eğitim aldığı bu binanın içini görme fırsatım oldu. Öğrenciler küçücük, alçak tavanlı, sıkıcı ve sıkışık sınıflarda, yemek kokusu yayılan koridor ve merdiven aralıklarında pratik yapmaya çalışmaktalar. Ayrıca bina dış duvarları, gelen geçen insanların karalamalarına maruz kalmakta, kapı ve duvar önleri bir konservatuar binasına yakışmayacak kirli bir görüntü arz etmektedir.

Diğer taraftan,  heybetli yapısı ve tarihi geçmişi ile 106 yıldır ayakta duran Haydarpaşa Tren Garı'nın sadece  "yüksek hızlı tren garı" olarak kullanılması çok yazık olur. Pek çok Avrupa ülkesinde bu tarz tarihi binalar sanatsal faaliyetler için kullanılmakta, ya da müze yapılmaktadır.

Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın adına yakışan, tarihi Haydarpaşa Gar binasında eğitim vermesi çok uygun olur düşüncesindeyim. Kara, deniz, demiryolu ulaşımının kesiştiği harika bir lokasyondaki bu bina hepimize kalmış bir miras olup,iyi değerlendirilmelidir. Konservatuarın yanısıra, düzenlenecek büyük sahneli bir opera–bale–konser salonu da büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Yaz aylarında denize bakan avluda verilecek konserlerin tadı da cabası.

Lütfen bu önerinin proje olarak kalmayıp, yetkililere duyurularak gerçekleşmesi için imza veriniz.

Bugün leyla imzanı bekliyor!

leyla akdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Haydarpaşa Tren Garı Konservatuar olarak değerlendirilmeli.». leyla ve imza atan diğer 82 kişiye katıl.