Devlet İnsülin Pompalarının Tamamını Ödesin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Tip1 diyabet, pankreasın insülin üretememesi ile oluşan bir hastalıktır ve hasta ömür boyu insülini dışarıdan almak zorundadır. Sıklıkla çocukluk ve gençlik yaşlarında ortaya çıkan tip1 diyabeti kontrol altında tutmak hastalar için çok önemlidir. Hastalar günde 4 kere insülin iğnesi yapmak ve günde birçok kez de parmaklarını delerek kan şekerlerini ölçmek zorundadırlar. Bu hayat kalitesini fazlasıyla düşürmekte ve özellikle küçük yaştaki hastaları zorlamaktadır*.
Yapay bir pankreas taklidi yapan ve kan şekerini sürekli ölçerek dengede tutmamıza yardımcı olan SENSÖRLÜ İNSULİN POMPALARI (sensörsüz pompalardan farklı olarak) sürekli kan şekerimizi ölçer ve bizim için hayati önem taşıyan şeker düşmesi durumunda insülin iletimini durdurarak şekerin belli bir seviyede kalmasını sağlar. Şeker yükselmelerinde ikaz verir ve hayati durumlarda bize zaman kazandırır. Ancak bu pompalar her normal vatandaşın alabileceğinin çok üstünde bir ücrete sahip. Sadece sensör ve pompa yaklaşık 17 bin lira,  bunların vücudumuzla temasını sağlayan setlerin aylık masrafı ise 500 lirayı geçiyor. Devlet ise pompaların sadece 3.500 lirasını ve setlerin ise çok az bir kısmını ödüyor.
Daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat için devletin pompaların tamamını ya da en azından %50'den daha fazla bir kısmını ödemesinin bizler için hayati önem arz ediyor.

Milliyet'in "Çocukları Diyabet Hastası Olan Annelerden 'Şeker Ölçüm Cihazı' Çağrısı" başlıklı haberi için: http://www.milliyet.com.tr/cocuklari-diyabet-hastasi-olan-annelerden-denizli-yerelhaber-1901983/

*Bilgiler kısaltılarak yazılmıştır. Tip2 diyabetten farklı olan Tip1 diyabetin kapsamlı anlatımı için lütfen araştırınız.

Bugün canan imzanı bekliyor!

canan akat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayatlarımız insülin pompasından daha değerli! Devlet İnsülin Pompalarının Tamamını Ödesin». canan ve imza atan diğer 598 kişiye katıl.