Havaalanlarında bedava su pınarları olsun. Şişe sular da maliyetine satılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Misafirliğe gittiğiniz bir evde suların ücretli olduğunu düşünün. Hatta “dışarı çıkamazsın mecbur bizden alacaksın, beş katı fiyatı da biz belirledik” deseler, ne dersiniz?

Peki ya parasını verip biletini aldığınız bir ulaşım aracına binmek için ‘mecburen’ bulunduğunuz ve başka seçeneğiniz olmayan bir mekanda suya fahiş ücretler ödemeye ne diyorsunuz?

Benim buna itirazım var. Belki her şeyin, her yerde parayla satılmasına çok alıştık fakat su konusunu kanıksamayı reddediyorum. Sizlerin de bana katılacağını biliyorum.

Havaalanı gibi mecburen kullandığımız alanlarda içme suyunun bir kâr aracı olarak kullanılmasına son verilmeli. Meyve suyu, gazoz, tost vb bir içecek yiyecek keyfi tüketim, oysa su temel ihtiyaç. Suyu mecburen içiyoruz. O halde bedava içme suyu bizim hakkımız.

Düşünsenize, uçağa binmeye saatler varken gidiyoruz havaalanlarına. İçme suyumuzu yanımızda getirsek de güvenlikten geçerken ya içip bitirmek zorundayız ya da dökmek. Peki sonra? Elimizde boş matarayla, önümüzde 2-3 saat bekleme süresiyle kalakalıyoruz. Buna bir de rötardan dolayı beklenen süreleri ekleyin… 5 kişilik bir ailenin 3 saatlik bir rötarda içeceği su, neredeyse 1 kişilik bilet parası ediyor. Hastaları, yaşlıları, hamileleri, çocukları, aktarmalı uçuşları arasında bekleyenleri de hatırlamak gerek.

Bir insanı, girip çıkamayacağı bir mekana kapatıp susuz bırakmak normal midir sizce?

Cevabınız hayır ise lütfen kampanyamı imzalayıp paylaşın.

Otobüs ve tren istasyonları için de aynısı geçerli. İşten çıkıp alelacele yetiştiğimiz bir tren istasyonunda ya da otobüs terminalinde su içmek için parayla satın almamız gerekirse oradaki işletmelerin biçtiği fiyatlara razı olmak zorundayız.

Talebimiz çok net: Mecburen vakit geçirilen, içeri kendi suyumuzla giremediğimiz havaalanlarında bedava su pınarları olmalı, yanında şişesi olan vatandaş suyunu doldurup içebilmeli. Su satın almak zorunda kalacak insanlar için ise ticari kuruluşlar suyu kâr eklemeden, maliyet fiyatına satmalı. Mevcut durum ne ticari ahlaka ne de insan haklarına uygun.

Eğer siz de benim gibi suyun temel bir hak olduğunu, LÜKS OLMADIĞINI düşünüyorsanız lütfen imzalayın ve paylaşın.

Yetkililerin bu konuyu gündeme alması için önce bizim sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Gerisinin geleceğine inanıyorum.

Güzel haberler almak dileğiyle,

Şimdiden teşekkürler.