Kampanya Kapatıldı

Hava Harp Okulu'na Yalnızca Mühendislikten Öğrenci Alınmasın!

Bu kampanya 18 destekçiye ulaştı

Hava Harp Okulu'na mühendislik birinci sınıftan geçiş yapılabilmektedir. Zaten henüz birinci sınıfı okumuş öğrencilerin almış olduğu dersler, öğrencilerin donanımı için çokta yeterli olmamaktadır. Buna rağmen lisans programlarından sadece mühendislik bölümünde okuyanların Hava Harp Okulu'na geçiş yapabiliyor olması, kendisini Hava Harp Okulu bünyesi içinde hisseden ama sınavlara bağlı olan Türk eğitim sisteminin mağduru olup istemeden başka bölümleri tercih eden öğrencileri üzmektedir.

Hava Harp Okulu bünyesinde olan yada mühendislikten Hava Harp Okulu'na geçiş yapacak olan öğrenciler kadar Hava Harp Okulu'nu benimseyen, isteyen, Hava Harp Okulu'nda başarılı olacağına emin olan öğrenciler de bulunmaktadır.

Zaten Hava Harp Okulu'na girmek için mülakat yapılmaktadır, mülakatta başarılı olan alınmaktadır. Bu mülakata yalnızca mühendislerin alınıyor olması Hava Harp Okulu'nu isteyen diğer öğrencilere haksızlıktır. Zira bu karar Hava Harp Okulu'nda işe yarayacak öğrencilerin seçimi ile ilgiliyse, bir Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü okuyan öğrencinin de Hava Harp Okulu'na girebiliyor olması gerekir.

Lütfen yetkililer bize kulak versin ve zaten Türk eğitim sistemi mağduru olup hayallerini yaşamak yerine istemediği bölümlerde okuyan öğrenciler birde böyle kısıtlı geçiş kurallarıyla daha da hayallerinden mahrum olmasın.

Bugün Ammar imzanı bekliyor!

Ammar Balkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hava Harp Okulu: Hava Harp Okulu'na Yalnızca Mühendislikten Öğrenci Alınmasın!». Ammar ve imza atan diğer 17 kişiye katıl.