Hastanemi kapatma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Sayın, Sağlık Bakanım

Hastanelerimizi Kapatmayın!

Ankaralılar olarak,

Yapımı süren Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri nedeniyle 5 yıl önce kapatılan Etlik İhtisas Hastanesi dışında aşağıdaki 13 hastanenin daha kapatılacağını öğrenmiş bulunuyoruz:

1. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi3. Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4. Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Cebeci Doğumevi) 6. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma (Doğum ve Çocuk) Hastanesi 7. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 8. Etlik Zübeyde Hanım Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Etlik Doğumevi) 9. Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi 10. Ulus (Rüzgarlı) Devlet Hastanesi 11. Ankara (Altındağ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 12. Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi 13. Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Bu hastaneler ve bunlara bağlı mahalle ve semt poliklinikleri yıllardır sağlık hizmeti aldığımız hastaneler. Pek çoğumuz, çocuklarımız bu hastanelerde doğdu. Ateşlenince, kaza geçirince, yüreğimiz sıkışınca, elimiz kesilince, bacağımız kırılınca bu hastanelere koştuk, koşuyoruz; şifa bulduk, buluyoruz.

Buralarda diyalize giriyoruz, organ nakli oluyoruz, kemoterapimizi alıyoruz. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, fizyoterapistimiz, psikoloğumuz, laboratuvarımız, röntgenimiz…Tüm sağlıkçılarımız bu hastanelerde. Şimdi ise kolay ulaşabildiğimiz yerlerdeki Devlet Hastanelerini ve semt poliklinikleri kapatıyor, iki dev AVM benzeri hastaneye gitmeye mecbur bırakıyorsunuz. Çoğumuzun özel hastanelere gidecek parası yok.

Biz Ankaralılar tüm yükü üzerine alacağı için trafik yoğunluğu daha da artacak olan Şehir Hastanelerine ulaşamadan yollarda sürünerek ölmek istemiyoruz.

Doktorlarımızı, sağlıkçılarımızı mevcut hastanelerimizde bulmaya devam etmek istiyoruz. Hastanelerimizi kapatmanızı ve taşımanızı istemiyoruz.

Ankara’yı ve Ankaralıları gerçekten seviyor ve hizmet etmek istiyorsanız mevcut hastanelerimizi korumanızı ve geliştirmenizi talep ediyoruz. Saygılarımızla.

Bugün ŞİRZAT imzanı bekliyor!

ŞİRZAT MUGAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hastanemi kapatma». ŞİRZAT ve imza atan diğer 1.561 kişiye katıl.