Hastane Bilgi İşlem Personellerine Kadro Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bildiğiniz üzere Bilgi işlem ihaleleri personele dayalı olmayan ihale kapsamında yapılmaktadır. İhale sözleşmemizde personel sayısı, verilecek maaşlar ve personelin kurumda çalıştırılacağı açık açık belirtilmiştir. Personele dayalı ihalelerden ayrılan tek yönümüz personel giderinin %70 in altında olmasıdır. Bu da hastane yönetiminin belirlemiş olduğu maaş tutarlarından kaynaklanmaktadır ve bizim takdirimiz ile oluşan bir durum değildir.  Bununla birlikte yıllık izinlerimiz siz kurum amirlerinin onayı ile gerçekleşmektedir.  Kurum içindeki çalışma düzenimiz tamamen kurum idaresinin kontrolündedir. Nöbet evraklarımız siz kurum amirleri tarafından imzalanmaktadır. Bu süreçlerin hiçbirinde  HBYS taşeron firması aktif rol almamaktadır. Firma tarafından kesilen faturalarımızda personel maliyetleri ile yazılım maliyeti ayrı ayrı gösterilmektedir. Bu şartlar altında hastaneniz bilgi işlem biriminde yıllardır görevimiz gereği 7/24 hizmet vermekteyiz. Kurum içerisindeki görevlerimizin niteliği, zorluğu ve gerekliliği sizin takdirinizdedir. Görevimiz Sadece Hastane Bilgi sistemine destek vermek değildir. Bunun yanında kurumdaki tüm yazılım donanım ve diğer bilişim süreçleri de bizim desteğimizle ayakta durmaktadır. Yine bilgi işlem personelleri, yönetimin takdiri ile kurum içerisinde Acil Servis, MHRS, PACS, Sağlık Net, HIMS, Kalite, EBYS, E İMZA, SGK süreçlerinde  görevlendirilerek çalıştırılmış ve çalıştırılmaktadır. Bu sebeple bilgi işlem personelleri Hastane bilgi sistemi firmasının değil hastanenizin çalışanlarıdır.

Bütün bu şartlara rağmen 24.12.2017 tarihinde yayınlanan 696 nolu KHK’nın 83. Maddesi  ile taşeron personellere verilen kadro kapsamı dışında  bırakılmış bulunmaktayız. Aynı kanun maddesi kapsamı ile hastanenizde çalışan Veri kayıt, temizlik, güvenlik ve teknik birimlerdeki taşeron çalışanlara kriter olarak 04.12.2017 tarihi baz alınarak kurumdaki işe başlama tarihleri dahi sorgulanmadan kadro verilmektedir. Bu sebeple Bilgi işlem personellerinin çalışma şartlarının, hastanelerdeki görev ve sorumluluklarının Sağlık Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından tam olarak bilinmediği düşüncesindeyiz. 696 nolu KHK’nın 83. Maddesinin Bilgi işlem çalışanlarına yönelik çok büyük bir mağduriyet doğurduğu ortadadır.

Sonuç olarak mağduriyetimizin giderilmesi ve taşeron kadro yasasından yararlanabilmemiz için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Bilgi İşlem çalışanlarının hastanedeki  durumu, çalışma şartları ve gerekliliği hakkında bilgilendirme yazısı yazmanız için gereğini saygılarımızla arz ederiz.

Bugün Serkan imzanı bekliyor!

Serkan Saraç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hastane Bilgi İşlem Personellerine Kadro Verilsin». Serkan ve imza atan diğer 333 kişiye katıl.