0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sağlık Bakanlığı 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren hasta olmadan hasta yakınının sağlık kuruluşlarında ilaç yazdırmasını yasaklamış. Evden çıkamayan bir çok hasta için bu çok kötü bir durum. Düşünün ki bu insan evdeyken dahi yürümekte zorluk çeken biri olsun. Ayakta durmaya dahi mecali olmayan insanların soğuk kış gününde ilaç yazdırmak için evden çıkıp sağlık ocağına zorunlu gitmesi gerekliliğini doğru bulmuyorum. Bu kararın hiç bir mantıklı tarafı yok.

Bazı hastaların ömür boyu kullanması gereken ilaçlar oluyor. Parkinson yada Demans gibi. Eğer ki insana vatandaşa saygı duyuyorsanız hayatına zorluk değil kolaylık getirirsiniz. Yapılan bu uygulama ortalama olarak 60-90 yaş arası insanları ilgilendirmekte. Bu insan sizin anneniz, babanız, büyükanneniz, önemli bir yakınınız olabilir.

Bu insanların zorla evden çıkarılıp sağlık kuruluşuna sırf ilaç yazdırmak için getirtilmesini doğru bulmuyorum. Devletin bu duruma daha faklı bir çözüm bulması gerekiyor acilen.

Bugün Güven imzanı bekliyor!

Güven Kıraç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hasta Yaşlı İnsanların İlaç Yazdırmak için Sağlık Kuruluşuna Gitme Zorunluluğu Kaldırılsın». Güven ve imza atan diğer 109 kişiye katıl.