Kampanya Kapatıldı

Hasta Mahpus Cengiz Sinan Halis Çelik Serbest Bırakılsın!

Bu kampanya 1.798 destekçiye ulaştı

Merhaba ben Hasta Mahpus Cengiz Sinan Halis Çelik'in kardeşiyim.Politik hasta tutsak olan agabeyim 1997 yilindan beri farkli cezaevlerinde yatmakta olup ağır derecede epilepsi ve kanser hastasidir. Tedavi amaçlı en son Metris R tpi cezaevine getirilen ağabeyim, mesane kanseri için geçirdiği ameliyattan bir gün sonra  hastahaneden cezaevine (Metris R tipi) getirildiginde, ayni cezaevinde bir adli tutuklunun saldirisina ugrayip, şişlenmistir. Bu saldirida agabeyim 22 yerinden yaralanip, sol ayagina platin takilmistir. Ayagindaki kemik kaynamadigi icin, cürume yapip kangren olma ihtimali oldugunu doktoru tarafindan bize iletilmistir. Ayaklarinda ve parmaklarinda morarma, kaslarinda erime ve kilo kaybi yasamaktadir. Sag ayagina fazla yüklenmesi ile sıvı kaybi riski vardir. Saldirida kuyruk sokumundaki kemik kirilmış olup  2 cm disaridadır. Tedavisi için ancak omurulige igne yapilmasi gerekmektedir ;ancak bu cok riskli ve bünyesinin güclü olmadigindan doktoru tarafindan tavsiye edilmemektedir. Ağabeyim şuan tekerli sandalyeye mahkum yaşamaktadır ve fizik tedavi sürecine tabi tutulması gerekmektedir. Sürekli sağlık kontrolü altında olması ve Tedavi edilmesi gereken  Ağabeyim kalmakta olduğu Metris R tipi kapali cezaevinden 2 Kasim 2016 Sali günü apar topar, bilinmeyen nedenlerle ve kanser tedavisi yarim birakilarak Silivri Cezaevine sevk edildi.  Kanser tedavisinin devami icin tekrar metris R tipi kapali cezaevine getirilmesi taleplerine rağmen;  şartları daha da ağır olan,  hücre tipi ve Hasta bir mahpusun hayatını idame ettirmesi mümkün olmayan  Metris T tipi kapali cezaevine 2 Aralik tarihinde getirtildi. Ağabeyim ağır epilepsi hastasi ve mesane kanseri olmasina ragmen tekli hücrede kalmaktadir. Onkoloji doktorunun vermiş olduğu ilaçlar Cezaevi revirinde bulunan doktor tarafından "bunlara gerek yok" denilerek Ağabeyime verilmemektedir. Yine ameliyat sonrası ağabeyim hiçbir şekilde kontrole götürülmemiştir. İdrarını yaparken çok acı çeken ağabeyimin idrarından kan gelmektedir. Ağabeyimin başvurularına rağmen  konuda cezaevi yonetimi "yoğunluk" veya "asker yokluğu" gerekçesiyle  hicbir girisimde bulunmamaktadir. Ama adli suçtan hükümlü mahpuslar her gün cezaevinden hastaneye götürülmektedir.

2010 yılında Adli Tıpça verilen  "cezevinde yalnız kalamaz" raporuna rağmen, ağabeyim yeni bir Adli tıp raporunu beklemekte ve durumu git gide ağırlaşmaktadır.

Ağabeyimin tedavisinin en hızlı şekilde sağlanarak serbest bırakılmasını ve bana bu konuda destek olunmasını istiyorum, ADALET talep ediyorum!

Bugün nesrin çelik imzanı bekliyor!

nesrin çelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hasta Mahpus Cengiz Sinan Halis Çelik Serbest Bırakılsın!». nesrin çelik ve imza atan diğer 1.797 kişiye katıl.