Doğrulanmış başarı

Hasanoğlan genelindeki elektrik sıkıntısına artık çözüm bulun...

Bu kampanya 1.072 destekçi ile değişim yarattı!

Hasanoğlan; Ankara İli Elmadağ İlçesine bağlı 6 mahalleden oluşan, 15000 kayıtlı nüfusu, içerisinde yer alan sanayi bölgesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Fen Lisesi ve diğer eğitim kurumları ile birlikte 3000'de kayıtsız nüfusu olmak üzere yaklaşık 18000 kişinin hayatını idame ettirdiği bir yerleşim yeridir.

Çok sık ve uzun süreli bakımlar yapıldığı halde beldemizdeki elektrik şebekesinin çok eski olması nedeniyle en küçük doğa olayı, aşırı tüketim vb. durumlarda trafolar patlamakta, çok sık elektrikler kesilmekte, bakım ve onarımları saatlerce sürmektedir.

Beldemizde 2000 öğrenci, yüzün üzerinde  cihaza bağlı hasta ve sanayi bölgesi bulunduğundan elektrik kesilmelerinde öğrencilerimiz eğitiminden geri kalmakta, hastalarımızın sağlığı tehlikeye düşmekte, sanayideki üretim olumsuz etkilenmektedir.

Özellikle kış günlerinde yapılan uzun süreli kesintiler kalorifer doğal gaz ile ısınan binalarımızda oturan insanlarımızın üşütüp hasta olmasına neden olmaktadır. Ani olarak sık sık gidip gelen elektrik akımları elektrikli ev aletlerine zarar vermektedir.

Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bütün yetkili mercilere şikayette bulunduk. Ancak  bütün çabalarımız sonuç vermemiştir.  Sahada çalışan ekiplerin yaptığı bozulan yerleri tamir etmekten ileriye gitmemiştir. Ve bu günlerde elektrik kesintileri gittikçe fazlalaşmış uzaktan eğitim konusunda büyük sıkıntılar yaşanmıştır.

Hasanoğlan'da bu sorunun kökten çözülmesi için, enerji hatlarının yer altına alınması, trafoların yenilenmesi ve trafoların arttırılması ile aşırı derce enerji yüklenmelerinin önüne geçileceğinden arızaların olmayacağı, olsa bile geneli değil küçük bölgeleri etkileyeceği bilinen bir gerçektir.

Sorunlarımızın en kısa zamanda çözülmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.

Mehmet Emin Eğilmez

Bugün HASANOĞLAN EĞİTİM,KÜLTÜR,YARDIMLAŞMA VE ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ imzanı bekliyor!

HASANOĞLAN EĞİTİM,KÜLTÜR,YARDIMLAŞMA VE ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hasanoğlan genelindeki elektrik sıkıntısına artık çözüm bulun... @TCEnerji @Elmadagbelediye @AnkaraValiligi @baskentdestek». HASANOĞLAN EĞİTİM,KÜLTÜR,YARDIMLAŞMA VE ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ ve imza atan diğer 1.071 kişiye katıl.