Doğrulanmış başarı

Ramazan Davulcularına DUR!

Bu kampanya 26 destekçi ile değişim yarattı!

Ramazan davulcuları gürültü kirliliği oluşturuyor. Bebek, hasta, yaşlı demeden tüm haneyi havaya fırlatıyor. Kentlerde yaşam çok hızlı. İnsanlar 5 dk.'yı bile hesaplıyorlar. İmsak 3.40'ta ama davulcu 1.30'da başlıyor çalmaya ve gürültünün kaybolması dakikalarca sürüyor. Vatandaş telefonlardaki alarmı kalkmak istediği saate kuruyor. Saatler öncesinden ve gürültülü bir şekilde uyandırılmak kent yaşamına hiç yakışmıyor. Ayrıca davulcuların kişisel bilgileri kayıt altında değil. Evlere bahşiş toplamaya geliyorlar. Hoş bir durum oluşmuyor. Ramazan davulculuğu bizim kültürümüz ama şu an bir rant oluşmuş. Davulcular bu kültüre ne kadar hakim orası da meçhul. Belirli günlerde (Kadir Gecesi vb.) kültürümüzü yaşatmak açısından Belediye kontrolünde davul çalınması veya benzer düzenlemeler yapılabilir. Birçok ilçe'de davulcularla ilgili düzenlemeler mevcut.

Daha yaşanabilir bir Gaziosmanpaşa için...

Bugün Kerim imzanı bekliyor!

Kerim Koc bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hasan Tahsin USTA: Ramazan Davulcularına DUR!». Kerim ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.